avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Coloana separata de apa rece. Acord proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Coloana separata de apa rece. Acord proprietari

Buna ziua. Situatia este:
- etajul 4 si 5 nu au presiune la apa rece
- proprietarii celor 2 apartamente (de pe o coloana de bloc) dorect sa traga o coloana separata de apa rece care sa deserveasca apartamentul de la etajul 4 si etajul 5. Din cauza de arhitectura (etajul 5 este mansarda adaugata), coloana separata va fi trasa pe casa scarii, intru-un colt si va fi mascata corespunzator.
- cheltuielile vor fi suportate doar de cele 2 apartamente
Intrebari:
- trebuie acceptul toturor proprietarilor din asociatie sau doar a celor de pe partea aceea de bloc (respecyiv, apartamentele de la parter, etajul1, etajul 2 si etajul 3)
- se poate "forta Asociatia" sa redimensioneze coloana actuala de apa rece care a fost redimensionata doar pana la etajul 1 de catre proprietarul ap. de la et.4 si apoi nu s-a mai primit acordul proprietarilor de mai sus pt deranj in locuinta? Fara proces in instanta?
Multumesc
Astea nu sunt calcule, ci logica de școală primară :))). Demonstrați fizic cum poate sa ajungă la etajul 4 măcar 1,5 bari, dacă la intrarea de la subsolul blocului sunt 2,3 bari. Puneți în calcul ce conductă vreți. Diametrul chiar nu contează. Debitul scade foarte mult, indiferent ce folosiți, pe măsură ce creste înălțimea de pompare. Fac pariu la orice ora din zi sau din noapte ca nu veți obține debit suficient. Și nici nu citiți ce am scris într-un mesaj anterior.

Am exact situația descrisa de autorul acestui subiect, toți am trecut pe vechea instalație centralele termice individuale.

Difera un singur lucru fundamental, avem minim 4 bari la intrarea în bloc, nu 2,3.

Daca nici asa nu ma credeți, cumpărați un regulator de presiune și un furtun, cât de gros doriți, dar lung de 25 de metri. Legați regulatorul de apă la o sursa, la nivelul solului, faceți 2,3 bari, după el legați furtunul și ridicați-l pe verticală. Dacă iese vreo picătură de apă la capătul de sus al furtunului, îmi șterg contul de pe acest forum, sau va "compensez" cum doriți. :=)
Ultima modificare: Duminică, 18 Iulie 2021
latka, utilizator
Vad ca insistați sa fac eu un calcul hidraulic al rețelei.Asta o fac specialiștii.Utilizatorul a spus ca în condițiile actuale nu functioneaza și specialiști de la Aquatim au recomandat redimensionarea coloanei.Asta spun și eu și sustin părea specialiștilor.Trebuie un diametru mai mare.In aceasta lupta sunt de partea specialistilor(nu ma includ pe mine aici) nu de partea celor care se cred mai deștepți decât ei.Cumparati dumneavoastră furtun și regulatoare și faceți experimente dacă vreți sa demonstrati ceva,eu nu vreau sa demonstrez nimic.Pt mine situația e clara:am încredere în specialiști nu în Dorei.
Ultima modificare: Duminică, 18 Iulie 2021
mitabiciclista, utilizator
Nu insist deloc, am vazut ca sunteti in afara "concursului", ma mira ca tot scrieti in continuare. Insist doar sa va informati suficient, inainte de a va da cu parerea. Asta cu ce au zis cei de la Aquatim nu e un argument, nu scrie pe ei specialisti si , mai ales, sunt parte in toata dandanaua, de ce ar arunca greseala in curtea lor. E ca si cum ei sunt si incupati si judecatori in proces.

M-am lamurit cu ce cunoasteti, n-ar strica sa studiati un pic (sunteti la categoria Dorei, acum) :
[ link extern ]
Pentru a sta liniștit aflați ca au fost făcute calcule hidraulice de proiectanții blocului ,mai pricepuți decât dumneavoastră.Cine a modificat instalatia interioara poate sa facă noi calcule ajutați și de dumneavoastră cu furtun si cu regulatoare.
Ultima modificare: Luni, 19 Iulie 2021
Manuela Rășină, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aș putea constrânge cumva asociația de proprietari ca să-mi schimbe țeava de apă pe tronson? stau la etajul 9/10 și, din păcate, presiunea apei este catastrofală weekman weekman Bună ziua! Cum aș putea cumva să constrâng asociația de proprietari să - mi schimbe țeava de apă pe tronson. Stau la etajul 9/10 și din păcate ... (vezi toată discuția)
Problema condominiu apafaian apafaian Buna ziua. Locuiesc in Timisoara intr-un bloc de 20 apartamente.Stau la parter intr-o garsoniera. Am ramas in acest bloc 2 apartamente care suntem legati la ... (vezi toată discuția)
Apa calda ultimul etaj _adi_ _adi_ As dori sa aflu parerile dumneavoastra despre posibilitatile tehnice de rezolvare a problemei apei calde la etajele superioare avand in vedere ca pentru a avea ... (vezi toată discuția)