Am o vecină deasupra noastră cu 2 copii adolescenți care mă șicanează mai ales după ora 22:00-08:00 , adică bubuie , ciocane , tropăie trag scaunul că să facă zgomot , toate acestea cu intenția de a nu mă lăsa să dorm . Fac zgomot aproape în fiecare seară pt scurt timp ( 2-3 bubuituri , ciocănituri apoi pauză câteva minute , apoi iar ) . Într-o seară m-au bubuit aproape la fiecare oră ( orele 1, 2 , 3 , 5 dimineața) câteva bubuituri cat să mă trezească . La ora 5:30 am chemat poliția , aceștia au bătut la ușa lor dar nu au răspuns și neauzind nimic au plecat . După plecare vecini au continuat să ciocane . Am făcut o reclamație scrisă la poliție . Între timp vecini au continuat să ne șicaneze . Am venit ieri la audieri pentru reclamație și nu am putut aduce prea multe dovezi (înregistrari sunt greu de făcut că trebuie să aștept multe minute , iar când prind un bubuit nu se aude așa puternic ca în realitate , zgomotul de fundal fiind mai puternic ) . Aseară și dimineața asta m-au șicanat mai mult . Tata i-a zis unuia din tineri să termine că vor avea probleme cu politia , acesta i-a răspuns că poliția "e de-a noastră" (mama lui fiind jurista este posibil să aibă legături și în poliție ) .
Dacă tot vor continua așa ce as putea face ? E vreo soluție sau pot să-și bată joc de noi când vor ei ? Mulțumesc
Va mulțumesc pentru răspuns !
Am incercat să vorbesc cu fiecare vecin de pe același etaj și vecini din ușă în ușă cu ei (in total 4) .
2 au spus că nu aud nefiind sub ei , altul din ușă în ușă cu mine spune că nu vrea (pt că îi ajută cu niște chestii și oricum nu sunt sub ei ) iar altul vine rar pe acasă , când am sunat nu era .
Izolarea fonică ar fi o soluție parțială dar nu îmi permit cel puțin deocamdată . Dar oricum ăștia fac zgomot în toată casa .
Vecini ăștia ne șicanează și în timpul zilei - ciocănind repetat , tropăie , trag scaunul , trântesc ușile repetat și cu putere . De exemplu sâmbătă și duminică pe la ora 08:00-09:00 când e liniște sau in timpul săptămânii seara .
Este permis să facă aceste sicane în timpul zilei ?
Pt că doamna polițistă care ancheta acest caz mi-a spus că în timpul zilei sunt permise astfel de zgomote .
Va multumesc pentru raspuns !
Am gasit acest articol din Legea nr. 61/1991 care cred ca s-ar incadra ca tulburare a linistii publice :
"- tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă;"
Daca si cineva din politie ar fi "de-a lor" chiar nu mai are rost sa ma zbat .
Puteti sesiza seful politiei in scris, cu nr. de inregistrare/ data. Sesizarea se poate trimite prin posta cu confirmare de primire. In sesizare mentionati actiunile legate de politie pe care le-ati intreprins pana in prezent si rezultatul.
Cine a venit la sesizare a avut in vedere doar orele de liniste mentionate in lege, nu intreg art.2 pct.25-27.