avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecini care șicanează , rog un sfat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecini care șicanează , rog un sfat

Am o vecină deasupra noastră cu 2 copii adolescenți care mă șicanează mai ales după ora 22:00-08:00 , adică bubuie , ciocane , tropăie trag scaunul că să facă zgomot , toate acestea cu intenția de a nu mă lăsa să dorm . Fac zgomot aproape în fiecare seară pt scurt timp ( 2-3 bubuituri , ciocănituri apoi pauză câteva minute , apoi iar ) . Într-o seară m-au bubuit aproape la fiecare oră ( orele 1, 2 , 3 , 5 dimineața) câteva bubuituri cat să mă trezească . La ora 5:30 am chemat poliția , aceștia au bătut la ușa lor dar nu au răspuns și neauzind nimic au plecat . După plecare vecini au continuat să ciocane . Am făcut o reclamație scrisă la poliție . Între timp vecini au continuat să ne șicaneze . Am venit ieri la audieri pentru reclamație și nu am putut aduce prea multe dovezi (înregistrari sunt greu de făcut că trebuie să aștept multe minute , iar când prind un bubuit nu se aude așa puternic ca în realitate , zgomotul de fundal fiind mai puternic ) . Aseară și dimineața asta m-au șicanat mai mult . Tata i-a zis unuia din tineri să termine că vor avea probleme cu politia , acesta i-a răspuns că poliția "e de-a noastră" (mama lui fiind jurista este posibil să aibă legături și în poliție ) .
Dacă tot vor continua așa ce as putea face ? E vreo soluție sau pot să-și bată joc de noi când vor ei ? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Vali P. , utilizator 00:24, 20 Decembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Izolarea tavanului se face dublând cu rigips și pus vată de sticlă între rigips și tavan. Apoi se găsesc aplice decorative de tip autocolant care sunt ieftine și le puteți pune singuri, La final pot fi vopsite în culoarea dorită. Nu cred că sunt așa de scumpe materialele, doar manopera s-ar putea să dubleze costul lor. Se mai poate pune și un strat izolator din polistiren extrudat între rigips și tavan pe lângă vata de sticlă, dar și aplicele autocolante sunt din așa ceva și puteți opta între una și alta. Oricum, trebuie căutat un meșter care a mai lucrat cu rigips. Răspunsul e off topic dar sper să nu se supere nimeni.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vă mulțumesc pentru informații !
Voi incerca mai întâi variantele mai ieftine și mai simple , iar dacă nu mai am alte opțiuni o voi incerca și pe aceasta .
Dar sper să nu se ajungă acolo .
Aș vrea să mai vorbesc odată cu vecina . Numai că mă întâlnesc rar cu dânsa .
Azi nu m-am bubuit . Poate reușesc cu discuția .
Buna seara,

Puteti inainta o notificare, prin avocat, cu mentiunea ca, in cazul in care situatia conflictuala persista, va veti adresa autoritatilor abilitate.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună seara
Vă mulțumesc pentru sfat !
Este o idee bună .
Am vorbit cu vecina și cu tinerii (in parte) și lucrurile s-au mai calmat de la începutul lui decembrie .
Mai tropăiau si mai ciocaneau ziua încercând să-l irite pe taică-miu , dar nu mai bubuiau noaptea și dimineața .
M-am umilit putin cerandu-mi scuze că nu am discutat cu ei și văd că nu mai tropăie , doar ciocane . Oricum și înainte de bubuiala tot așa ciocaneau .
Să fie sănătoși .
Ultima modificare: Marți, 7 Decembrie 2021
Ionelache, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Care sunt si ce vor face "autoritatile abilitate" ? Ca, pana la urma, nu "reiese". Politia, poate, este printre aceste autoritati ? S-a adresat, dar degeaba...

Alte discuții în legătură

Vecinul de deasupra ma trezeste la ore inumane Roken Roken Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: In apartamentul de deasupra mea s-a mutat un chirias cu un program atipic, care se trezeste in fiecare ... (vezi toată discuția)
Copil (nepot) al vecinilor care e foarte galagios FaraGalagie FaraGalagie Buna ziua, Am probleme cu niste vecinii unde sta un copil foarte galagios. Cred ca sta aici la bunici. De cum se trezeste dimineata, incepe sa alerge ... (vezi toată discuția)
Ce masuri pot fi luate impotriva vecinilor galagiosi? cedeandreea cedeandreea Buna ziua. De citeva saptamini, vecinii noi de deasupra apartamentului meu fac niste zgomote incredibile in podea, respectiv tavanul meu. La sfirsit de ... (vezi toată discuția)