avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecini care șicanează , rog un sfat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecini care șicanează , rog un sfat

Am o vecină deasupra noastră cu 2 copii adolescenți care mă șicanează mai ales după ora 22:00-08:00 , adică bubuie , ciocane , tropăie trag scaunul că să facă zgomot , toate acestea cu intenția de a nu mă lăsa să dorm . Fac zgomot aproape în fiecare seară pt scurt timp ( 2-3 bubuituri , ciocănituri apoi pauză câteva minute , apoi iar ) . Într-o seară m-au bubuit aproape la fiecare oră ( orele 1, 2 , 3 , 5 dimineața) câteva bubuituri cat să mă trezească . La ora 5:30 am chemat poliția , aceștia au bătut la ușa lor dar nu au răspuns și neauzind nimic au plecat . După plecare vecini au continuat să ciocane . Am făcut o reclamație scrisă la poliție . Între timp vecini au continuat să ne șicaneze . Am venit ieri la audieri pentru reclamație și nu am putut aduce prea multe dovezi (înregistrari sunt greu de făcut că trebuie să aștept multe minute , iar când prind un bubuit nu se aude așa puternic ca în realitate , zgomotul de fundal fiind mai puternic ) . Aseară și dimineața asta m-au șicanat mai mult . Tata i-a zis unuia din tineri să termine că vor avea probleme cu politia , acesta i-a răspuns că poliția "e de-a noastră" (mama lui fiind jurista este posibil să aibă legături și în poliție ) .
Dacă tot vor continua așa ce as putea face ? E vreo soluție sau pot să-și bată joc de noi când vor ei ? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Vali P. , utilizator 00:24, 20 Decembrie 2023
Cheltuiți bani ca să vă protejați nervii dvs. Vecinii nu pot fi obligați să-și facă program după sensibilitățile altora și unii sunt chiar prea sensibili. La bloc se trăiește, nu e hotel. Și nu sunt sume chiar așa de mari de bani cum credeți, interesați-vă și vedeți.
Doamnă POMPILLIA, de ce empatizați cu cei care produc gălăgie? In ce s-a scris aici, nu e vorba de vreo sensibilitate, ci de locatari ce fac gălăgie noaptea târziu sau care chiar au probleme cu vecinii. Dar e normal sa nu empatizam cu victimele, ci cu agresorii, căci victimele sunt mereu de vină, nu....
Ultima modificare: Vineri, 6 Ianuarie 2023
ElisabetaAlbu, utilizator
Nu mai stiu daca mai e de actualitate problema dvs. insa am citit si ce ati scris dvs. si ce au scris ceilalti. Antifonari, dopuri, pastile de dormit nu au nici un sens si nici un efect. In blocul unde locuieste fratele meu (care e in alt oras decat mine) e o situatie cam la fel. Vecinii care faceau galagie erau in perete cu o alta familie fara copii dar care lucrau in ture si care nu se puteau odihni fiind torturati si hartuiti la orice ora din zi si noapte. Bietii oameni erau praf cu sanatatea din cauza asta dar s-au apucat si au filmat de mai multe ori din fata usii scandalagiilor si de unde s-au auzit foarte bine zgomotele. Au filmat si de afara de unde se auzea balamucul atunci cand aia aveau geamurile deschise. Au chemat politia si care tot asa ,de cateva ori nu se auzea nimic sau era intuneric dar nu le-a mers tot timpul asa .Borfasii aia stiau smecheria si se tot uitau pe geam si cand vedeau ca vin copoii imediat incetau totul si stingeau lumina .Pana la urma politia i-a prins in fapt de mai multe ori si le-a dat amenzi peste amenzi insa aia nu se potolisera in totalitate. Dupa aia le-a bagat plangere penala pentru hartuire art. 208 parca nu mai tin minte exact. Si acolo din cate stiu erau vecini care ba nu auzeau ca erau batrani ,ba erau prieteni cu scandalagii ba nu voiau sa se bage de frica .Pana la urma au facut rost de declaratii de la rude si prieteni care au fost in casa cand aia din perete faceau galagie. Cu filmarile declaratiile si amenzile de politie au castigat procesul si au primit daune morale o gramada de bani nu mai stiu exact cat. In concluzie se poate .Un avocat bun stie ce are de facut .Nu mai cedati in fata tortionarilor care umplu cu zecile de mii imobilele !Cititi legea 196/2018 unde si asociatia de proprietari poate fi sesizata, poate da avertismente si chiar daca nu da amenzi poate ajuta cu dovezi ca au incercat sa ia masuri si galagiosii nu se potolesc. Cititi neparat si legea 62 care iar e foarte importanta .Si pe penal pentru hartuire.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Decembrie 2023
Vali P., utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecinul de deasupra ma trezeste la ore inumane Roken Roken Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: In apartamentul de deasupra mea s-a mutat un chirias cu un program atipic, care se trezeste in fiecare ... (vezi toată discuția)
Copil (nepot) al vecinilor care e foarte galagios FaraGalagie FaraGalagie Buna ziua, Am probleme cu niste vecinii unde sta un copil foarte galagios. Cred ca sta aici la bunici. De cum se trezeste dimineata, incepe sa alerge ... (vezi toată discuția)
Ce masuri pot fi luate impotriva vecinilor galagiosi? cedeandreea cedeandreea Buna ziua. De citeva saptamini, vecinii noi de deasupra apartamentului meu fac niste zgomote incredibile in podea, respectiv tavanul meu. La sfirsit de ... (vezi toată discuția)