avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Înregistrare traducãtor autorizat
Discuție deschisă în Traduceri

Înregistrare traducãtor autorizat

Bună seara!

Am obținut de curând autorizația de traducător de la Ministerul Justiției iar următorul pas este înregistrarea la tribunal în termen de 60 de zile de la emiterea autorizației pentru a fi luată în evidență. Actele necesare pentru înregistrare sunt: cerere, autorizația, copie după autorizație, specimenul de semnătură și modelul de ștampilă. Am fost astăzi la tribunal și nu mi-au cerut decât cererea și copia după autorizație și mi s-a părut ciudat deoarece cei de la Ministerul Justiției specifică clar că trebuie depuse și specimenul de semnătură și modelul de ștampilă. Mă tem că n-am fost luată în serios. Sau îmi fac griji degeaba? Vă mulțumesc anticipat!

O seară plăcută vă doresc!:)

Cel mai recent răspuns: ContSters24933 , utilizator 13:07, 19 Mai 2010
:"> Corect.
Traducatorii autorizati de Ministerul Justitiei sunt obligati ca in termen de 60 de zile de la obtinerea autorizatiei sa se inregistreze la Tribunalul in raza caruia domiciliaza.
Pentru Bucuresti, traducatorii trebuie sa se prezinte la camera 146, etajul 1, cu autorizatia + copie, CI + copie si stampila (pe ştampilă este bine sa fie trecute următoarele: numele, traducător şi interpret autorizat lb…, Aut.nr., data, Elib. de MJ, nume oraş-Romania).
In urma completarii cererii (care va contine urmatoarele date dupa cum a mentionat si Ellise: Domnule preşedinte, subsemnatul XY, domiciliat în…., în calitate de traducător şi interpret pentru limba-limbile…, autorizatie nr…. din data… emisă de Ministerul Justiţiei solicit înregistrarea în Registrul Traducătorilor Autorizaţi al Tribunalului…(pui numele localităţii)) vei primi o adeverinta ce se elibereaza in circa 10 zile.
Daca mentionezi (anexand dovezi) ca nu poti presta ca traducatiordin motivele mentionate mai sus, este clar ca nu vei semna contractul cadru de prestari servicii cu Tribunalul.

Am mari indoieli in ceea ce priveste imputernicirea mamei pentru a te inregistra la tribunal pentru ca trebuie si specimenul de semnatura care se face personal din cate stiu.
Recomand un telefon la tribunal la biroul de informare şi relaţii cu publicul:
021-313.21.78 sau centrala : 021 - 408.36.00; 408.37.00

Numai bine,
Laura Ciobeica

P.S.: am mentionat Tribunalul Bucuresti pentru ca aici am facut eu demersurile pentru inscriere si cred ca-ti pot furniza orice informatie
Multumesc mult Laura si Elisse pt raspunsuri si sfaturi.

Eu ma gandeam sa trimit cererea catre presedintele tribunalului (semnata si stampilata) plus o foaie A4 cu specimenul meu de semnatura (semnata de cateva ori) si stampila inca o data. Si mama sa ii dea grfierului aceste lucruri din partea mea.

Daca specimenul de semnatura trebuie dat la fata locului in fata grefierului, atunci am incurcat-o :) chiar va trebui sa vin in tara pt chestia asta.

Dar eu sper sa accepte si asa, prin imputernicit. Eu apartin de Tribunalul Vrancea, voi suna acolo pt sfaturi.

O zi buna in continuare,

Raluca
Buna ,

Si eu am primit autorizatia e traducator ieri , si sunt putin derutata .Am inteles ca trebuie sa ma duc sa ma inregistrez la tribunal , si ca printre altele trebuie sa duc si stampila .
Intrebarea mea este : pot sa- mi fac stampila nefiind PFA , pur si simplu va scrie pe stampila respectiva numele meu , mentiunea traducator autorizat, limbile , etc . Nu trebuie prima data sa ma inregistrez ca PFA ( si de abia dupa aceea sa ma duc la tribunal )?
Buna dimineata,

felicitari pentru obtinerea autorizatiei!

Nu, nu trebuie sa te inscrii ca PFA pentru a-ti comanda stampila. Mergi pur si simplu la orice magazin de stampile si o comanzi sub forma pe care o vrei. Pe stampila trebuie sa apara numele si prenumele tau, numarul autorizatiei si limbile pentru care esti autorizata. Dupa ce stampila este gata, mergi la tribunal si faci formalitatile de inregistrare.

Multa lume face confuzia intre autorizatia de traducator si forma de organizare. Autorizatia confera dreptul de a profesa in domeniul respectiv iar forma de organizare priveste strict desfasurarea activitatilor economice.
Mersi mult pentru urari si pentru informatii !

Mai am insa niste nelamuriri :"> Iata una dintre ele :
ma inregistrez la tribunal , si intr-o buna zi sunt citata sa ma duc ca traducator/interpret ; imi fac treaba , vine momentul platii ... dar daca eu nu am PFA atunci ce se intampla ? cum ma pot ei plati ?

Alte discuții în legătură

Traducator autorizat madalinairimia madalinairimia Buna ziua, am citit raspunsurile dvs de aici si par foarte exacte. Din acest motiv as dori sa ma ajutati si pe mine, daca puteti. Acum ma inregistrez si eu la ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sã fac dupã obþinerea autorizaþiei? ContSters218365 ContSters218365 Buna ziua! Am tot citit si m-am tot documentat pe internet, insa nu am resut sa ma lamuresc. Acum 2 saptamani am primit autorizatia de traducator de la MJ si ... (vezi toată discuția)
Traducãtor autorizat - înregistrare tardivã la tribunal paulapopescu paulapopescu Buna ziua. Sunt traducator autorizat din 2003 si nu sunt inregistrata la niciun tribunal, la data respectiva, dupa cat stiu eu, nu era necesar. Stiti cumva ... (vezi toată discuția)