Am obținut de curând autorizația de traducător de la Ministerul Justiției iar următorul pas este înregistrarea la tribunal în termen de 60 de zile de la emiterea autorizației pentru a fi luată în evidență. Actele necesare pentru înregistrare sunt: cerere, autorizația, copie după autorizație, specimenul de semnătură și modelul de ștampilă. Am fost astăzi la tribunal și nu mi-au cerut decât cererea și copia după autorizație și mi s-a părut ciudat deoarece cei de la Ministerul Justiției specifică clar că trebuie depuse și specimenul de semnătură și modelul de ștampilă. Mă tem că n-am fost luată în serios. Sau îmi fac griji degeaba? Vă mulțumesc anticipat!
Pai te vei constitui PFA, SRL sau ce forma consideri adecvata... poti face asta astazi sau in orice moment. Iar serviciile pe care le vei presta tribunalului vor fi probabil mentionate intr-un contract, tu vei emite factura pentru ele si vei incasa contravaloarea lor.
Inregistrarea ca PFA nu este o conditie pentru a fi luata in evidenta tribunalului.
Felicitari si din partea mea.
:)
Este neaparat nevoie sa te inregistrezi ca PFA. In cazul in care ti se solicita serviciile, pentru a fi platita, acestea trebuie facturate conform legislatiei.
Iata un link de pe acest forum cu toate informatiile necesare inregistrarii la Administratia Financiara: www.avocatnet.ro/content/for...
Este neaparat nevoie sa te inregistrezi ca PFA. In cazul in care ti se solicita serviciile, pentru a fi platita, acestea trebuie facturate conform legislatiei.
Este necesara o forma de organizare a activitatii economice, nu este obligatoriu sa te constitui PFA. Probabil este cea mai simpla sau mai uzitata forma. Poti foarte bine sa te constitui SRL desi este mai complicat.
O alta modalitate si mai simpla de inregistrare fiscala a fost discutata aici:www.avocatnet.ro/content/for...