avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua!Vreau sa depun o contestatie in cauzul unui ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua!Vreau sa depun o contestatie in cauzul unui accident ...

Buna ziua!Vreau sa depun o contestatie in cauzul unui accident in sensul giratoriu ptr ca consider si sustin nevinovatia mea.Eu circulam in aceias sens de mers cu inculpatul la care el de pe banda interioara(banda 1) a intrat direct on mine virand la dreapta eu deplasandu-ma pe banda 2 care sagetile indicau inainte sau dreapta.Politia ma scos pe mine vinovata ptr ca el a intrat primul in sensul girat precizand ca eu am intrat a 2 dar deja eram intrata de mult si ma aflam in sens g.Va rog sa ma ajutati cu un model de contestatie si daca am sanse sa castig in instanta.Tin sa precizez ca politia a tinut cu inculpatul si la favorizat si mai tin sa precizez ca se cunosteau dupa comportament lor ajutandul cu ce trbuia scris si pe mine ca femei cu copilul langa mine nu ma bagat de loc in seama

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna Ziua!Nu am vrut sa fiu nesimtita si va multumesc ptr timpul acordat si o sa imi angajez un avocat.Sunt convinsa ca specialistii stiu mai multe de aceea vreau sa ma lamuresc si daca este vreun articol unde pot sa ma documentez mai bine.Multumesc f
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai documentat decit in clipul video care l-ati urmarit in link nu veti descoperi, mai ales ca sunt prezentate articolele din codul rutier care se raporteaza la circulatia in sensul giratoriu si, in general, in intersectii. Pentru alte detalii procedurale pentru a depune plingerea vorbiti cu avocatul, altfel timpul va curge in defavoarea dvs. Nu veti gasi pe aici un model care sa va ajute si nici pe internet.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna are dreptate . Am fost implicată într-un accident similar . Banda 1 circulă înainte și la stânga , banda 2 circulă înainte și la dreapta . Orice schimbare de bandă se face conform legii , semnalizare , asigurare , prioritate . Asta în condițiile în care circuli deja în sensul giratoriu . După cum explică doamna , deja circula în sensul giratoriu , paralel cu cel de pe banda 1 .
Le cam incurcati. Daca ati urmarit clipul video, veti intelege ca in sensul giratoriu nu exista benzi. Ele pot exista inainte de a intra in intersectie. Banda 1 este cea de linga trotuar si e pentru inainte si dreapta, banda de linga axul drumului, 2, este pentru inainte si stinga, Dl. care a produs accidentul s-a incadrat pentru inainte si stinga si apoi a facut dreapta, lovind masina persoanei care a deschis topicul. Vinovat fara doar si poate, numai ca in instanta trebuie sa probezi si sa argumentezi.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Persoana care a intrat in dvs., era obligata in a-si semnaliza intentia de deplasare si sa se asigure ca se poate realiza acest lucru. Adik, sa va lase pe dvs. sa va continuati deplasarea si numai in acest caz sa realizeze trecerea pe o alta banda de mers si nu sa provoace un accident (invocand faptul ca dvs. erati incadrata pe o banda de circulatie gresita) . Si dvs. aflata in sensul giratoriu, trebuia sa aveti semnalizarea de la autovehicul pornita, astfel incat, persoana respectiva (ori alti participanti la trafic) sa inteleaga intentia dvs. de deplasare.

Alte discuții în legătură

Legislatie: iesirea dintr-un sens giratoriu stelian222 stelian222 Am si eu o nedumerire legata de incadrarea corecta pe benzi, atunci cand iesi dintr-o intersectie cu sens giratoriu sau chiar si dintr-o intersectie ... (vezi toată discuția)
Giratoriu cu 4 benzi,săgeți clare pe jos ,primele 3 benzi obligatoriu ... Iammaxim Iammaxim Giratoriu cu 4 benzi,săgeți clare pe jos ,primele 3 benzi obligatoriu înainte ultima la stânga.Incadrat pe banda 2 la ieșire am fost lovit în aripa ... (vezi toată discuția)