avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua!Vreau sa depun o contestatie in cauzul unui ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua!Vreau sa depun o contestatie in cauzul unui accident ...

Buna ziua!Vreau sa depun o contestatie in cauzul unui accident in sensul giratoriu ptr ca consider si sustin nevinovatia mea.Eu circulam in aceias sens de mers cu inculpatul la care el de pe banda interioara(banda 1) a intrat direct on mine virand la dreapta eu deplasandu-ma pe banda 2 care sagetile indicau inainte sau dreapta.Politia ma scos pe mine vinovata ptr ca el a intrat primul in sensul girat precizand ca eu am intrat a 2 dar deja eram intrata de mult si ma aflam in sens g.Va rog sa ma ajutati cu un model de contestatie si daca am sanse sa castig in instanta.Tin sa precizez ca politia a tinut cu inculpatul si la favorizat si mai tin sa precizez ca se cunosteau dupa comportament lor ajutandul cu ce trbuia scris si pe mine ca femei cu copilul langa mine nu ma bagat de loc in seama

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util


rzvman a scris:

in sensul giratoriu, trebuia sa aveti semnalizarea de la autovehicul pornita, astfel incat, persoana respectiva (ori alti participanti la trafic) sa inteleaga intentia dvs. de deplasare.

Nu e obligatoriu, intr-o intersectie cu sens giratoriu, cu 4 intrari in cruce, daca mergi pe directia inainte nu trebuie sa semnalizezi. De obicei importanta e semnalizarea la iesire din sensul giratoriu, impreuna cu toate regulile de prioritate. D-na in cauza nu era incadrata gresit, ci acela care a provocat accidentul, care a dorit (dupa ce a intrata in sens de pe banda 2) sa faca dreapta,
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In sensul giratoriu nu exista benzi? Este prima data cand aud asta, si am permisul de 39 de ani...
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista benzi in giratoriu, in alea cu mai multe benzi- prima banda fiind cea din stanga de langa centrul cercului.
Din ce zice doamna, accidentul fiind produs chiar pe acele benzi din sens.
Soferul vinovat fiind pe prima banda, a virat fara sa se asigure si fara sa dea prioritate, virand brusc la dreapta.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Aprilie 2022
gi-jane2, moderator
De ce nu va uitati pe video, e explicat clar, cu argumente legale, de ce nu exista benzi in intersectie.
Mai pun o data link-ul :[ link extern ]
Fiti atenti de pe la minutul 10:30
Nu conteaza de cind ai permisul :)
Ultima modificare: Miercuri, 27 Aprilie 2022
latka, moderator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
[ link extern ]
acuma m-am prins ca discutia e despre denumire in sine, eu zic ca e banda, dvs ziceti ca nu sunt benzi si ca marcajul e de ghidaj si nu de delimitare.
la fel cum altii insista ca nu exista custodie cand e vb de copii, ci vorbim de autoritate parinteasca si la fel, ca nu ii zice procura, ci declaratie acord... chiar e important cum ii zice ?
suntem pe un forum si trebuie sa stie toata lumea despre ce vorbim, important e sa intelegem situatia, ca vb de o neacordare de prioritate , nu ca ii zice banda, sir, rand.. mai mult ma incurcati daca zic ca eram pe o banda si dvs ziceti ca nu e banda.
sunt politisti care explica mergand in sens si vorbesc de banda in sensul giratori, poate si daca nu e, sa se faca intelesi.

Ultima modificare: Miercuri, 27 Aprilie 2022
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Legislatie: iesirea dintr-un sens giratoriu stelian222 stelian222 Am si eu o nedumerire legata de incadrarea corecta pe benzi, atunci cand iesi dintr-o intersectie cu sens giratoriu sau chiar si dintr-o intersectie ... (vezi toată discuția)
Giratoriu cu 4 benzi,săgeți clare pe jos ,primele 3 benzi obligatoriu ... Iammaxim Iammaxim Giratoriu cu 4 benzi,săgeți clare pe jos ,primele 3 benzi obligatoriu înainte ultima la stânga.Incadrat pe banda 2 la ieșire am fost lovit în aripa ... (vezi toată discuția)