avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... motivarea recursului intr-un proces penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

motivarea recursului intr-un proces penal

conform c.p.p. motivarea recursului se depune la instanta cu cel putin 5 zile inaintea primului termen de judecare a acestuia. Daca nu am facut acest lucru mai are rost sa ma prezint in instanta?( Se primeste motivatia si in ziua recursului?)
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:02, 8 Februarie 2011
Da, luni a zis ca va redeschide dosarul. Cred ca n-am inteles bine si e asa cum ati zis dvs "contestatie in anulare".
In cat timp se va judeca iar? (aproximativ)
Dupa parerea mea ati facut o mare greseala ca nu ati platit macar un avocat sa se intereseze de dosar.
Daca i-ati fi platit se interesau de dosar.
Mai aveti o sansa dar era preferabil sa se respinga recursul parchetului.
Acum este mult mai complicata situatia.
Avocatii au fost platiti dar cine s-a gandit ca dupa atatea luni de liberatate "se trezeste" sa faca recurs procurorul asa de capul lui si practic fara motiv :O.

Ca daca facea ceva in timpul asta mai ziceam si eu ca e justificat recursul dar el chiar si-a vazut de viata lui, s-a angajat si a fost cuminte.
Mie imi pare corecta situatia cu aplicarea unei pedepse cu suspendare de catre instantele de fond in conditiile descrise de dvs. si este regretabil din punctul meu de vedere ca s-a ajuns la o pedeapsa cu executare.

Recursul declarat de parchet se facea in 10 zile de la pronuntarea hotararii de instanta de apel si nu dupa cateva luni.Daca se facea o verificare de rutina de avocati se putea afla daca s-a declarat sau nu recurs.
De aceea v-am intrebat daca avocatii erau din alta localitate.

Eu cel putin mereu verific mereu daca se declara cale de atac de parchet si nu stau sa astept sa vad daca clientul primeste sau nu citatie.Dar fiecare avocat procedeaza intr-un fel sau in altul.
Inteleg ca ati platit avocatii pentru toate fazele procesuale deoarece nu aveati cum sa ii platiti special pentru recurs daca nimeni nu stia ca s-a declarat recurs de parchet ( inclusiv avocatii).

"Mie imi pare corecta situatia cu aplicarea unei pedepse cu suspendare de catre instantele de fond in conditiile descrise de dvs. si este regretabil din punctul meu de vedere ca s-a ajuns la o pedeapsa cu executare."

Asa ne-au spus toate persoanele la care ne-am interesat.

"Recursul declarat de parchet se facea in 10 zile de la pronuntarea hotararii de instanta de apel si nu dupa cateva luni.Daca se facea o verificare de rutina de avocati se putea afla daca s-a declarat sau nu recurs."

"Inteleg ca ati platit avocatii pentru toate fazele procesuale deoarece nu aveati cum sa ii platiti special pentru recurs daca nimeni nu stia ca s-a declarat recurs de parchet ( inclusiv avocatii)."

Chiar azi i-am citit dosarul (online) de pe site-ul curtii de apel si nici in ziua de azi nu apare nimic in data de 04.01.2011 :-/ scrie doar recurs si atat. Iar pe site-ul judecatorie nu mai exista dosarul lui de cand s-a finalizat procesul.
Avocatii au fost platiti. Oricum ei sunt foarte revoltati deoarece spun ca asa ceva nu li s-a mai intamplat niciodata si sunt dispusi sa mearga "pana in panzele albe" sa demonstreze nedreptatea.
Ultima modificare: Duminică, 16 Ianuarie 2011
andreea-s, utilizator

Alte discuții în legătură

Liber la fond, se mai face recurs? ralukastrugaru ralukastrugaru daca la fond e pus liber iarasi de catre tribunal curtea se mai sesizeaza sa faca recurs? multumesc . (vezi toată discuția)
Termen legal recurs si formulare (penal) vm85 vm85 Buna seara, Va rog dati-mi un sfat, deoarece sunt putin cam speriat in acest moment. Sunt inculpat intr-un dosar penal, am fost arestat preventiv timp de 5 ... (vezi toată discuția)
Apel ruonscalafat ruonscalafat dupa ce Tribunalul Dolj va da o hotarare la finalul unui proces de fond, in cat timp trebuie efectuat apelul catre Curtea de Apel Craiova? (vezi toată discuția)