Buna ziua, Dacă Asociația de proprietari a calculat ani de zile cu o formula greșita (mp) in loc de %, CPI.
Cum imi pot recupera sumele din diferente pe ultimi 3 ani? în legea 196/2018 nu găsesc nici un Art referitor la aceasta speța . Ex: Întreținere Martie cu formula (mp) =suma 130 Ron
Întreținere Martie cu formula (%) = suma 19 Ron Va mulțumesc
Stimate/a @paulas , va pare plauzibil ca energia termica necesara incalzirii unei garsoniere ( chiar de numai 14mp ) sa fie 11 bani ??? si 39 lei la un intreg bloc ? ca multi am fi interesati de un furnizor atat de bun ... Mai degraba cred ca suma din factura de energie termica e de 39.504 lei , pentru o suprafata incalzita de 5.200,85 mp . Este absolut credibila suma de aproximativ 100-150 lei pentru o luna de iarna , la ce preturi a ajuns gigacaloria . Indiferent cum calculezi , pe mp sau procentual , rezultatul e acelasi , aritmetica nu minte , e o stiinta exacta . In opinia mea , nu aveti nimic de recuperat .
Da , daca valoarea facturii e de 39 lei si ceva bani ( apropos , NU se folosesc la facturare decat 2 zecimale , pana la valoare de ban , in Romania nu sunt fractiuni de ban ) . Dar , daca factura e de 39 mii si 506 lei ( 39506 lei ) , situatie mai mult decat probabila ? Cu 39 lei nu incalzesti un bloc , e absurd .PS . Cum va da dvs. 0,27% * 39,506 egal cu 0,27%.*39,506 * 100? Din calculul dvs. , cota dvs ar fi de 0,106 lei , adica 11 bani , nu 11 lei , atentie la virgule .
D-na, ca sa mai primiti raspunsuri trebuie sa dati multe detalii. Daca 11 bani dati pe un articol din lista cheltuielilor de intretinere (asta am dorit sa demonstrez) nu vi s-a parut suspect, cred ca ati citit sau mai degraba inteles gresit ce scrie in lista.
Ma tem ca sunteti intr-o grava eroare, mai ales ca afirmati ca asta se intimpla de multi ani si toti proprietarii sunt in aceeasi situatie. Oare ? Nimeni in atitra ani sa nu fi sesizat ?
Sincer, nu stiu multe asociatii de proprietari care sa ofere o imagine atit de clara, cu ajutorul internetului. Nu par ageamii.
Cota parte indiviza
Adriantot
[b]@maiadumitru[/b] imi trimite un mesaj privat intreband despre CPI. I-am sugerat sa posteze pe forum unde va primi raspuns la nedumeriri. Revine cu mesaj in ... (vezi toată discuția)