avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociații de proprietari /locatari, Dacă Asociația ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociații de proprietari /locatari, Dacă Asociația de proprietari a calculat ani de ...

Buna ziua, Dacă Asociația de proprietari a calculat ani de zile cu o formula greșita (mp) in loc de %, CPI.
Cum imi pot recupera sumele din diferente pe ultimi 3 ani? în legea 196/2018 nu găsesc nici un Art referitor la aceasta speța . Ex: Întreținere Martie cu formula (mp) =suma 130 Ron
Întreținere Martie cu formula (%) = suma 19 Ron Va mulțumesc
Ultima modificare: Duminică, 22 Mai 2022
paulas, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 14:11, 1 Iunie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si 19 RON de unde ? Ca asa ati scris :
Întreținere Martie cu formula (%) = suma 19 Ron

Cu formula % iese 107 RON, pentru 14 mp la incalzire.

Faceti-ne sa intelegem, daca ati inteles dvs. UNDE E GRESEALA, FURTUL ?
Ultima modificare: Miercuri, 25 Mai 2022
latka, utilizator
Cota Parte Indiviza 100%
eu am calculat 0,27%*39,506*100=11
utilitati 0,26%*29,970*100=8
8+11=19
130-19= 111 diferenta
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
11 ce si 8 ce ? Rezulta bani !!!! Unde ati mai vazut cheltuieli de 19 bani la intretinere ????
Vedeti ca ati gresit, 39,506 inseamna treizeci si noua de mii cinci sute sase lei, nu treizeci si noua de lei, virgula cinci zeci si unu de bani.

Asa ca asociatia nu v-a furat, ci vi se pare dvs. Aveti 107 RON la incalzire si 23 RON utilitati, ceea ce e firesc.

Am umplut atitea pagini degeaba, uitati de "furtul" asta, care nu exista.
Din partea mea e STOP JOC !
Ultima modificare: Miercuri, 25 Mai 2022
latka, utilizator
Nu va suparati dar prima oară ati spus ca formula administrator este greșita acum spuneți ca este corecta,ce sa mai înțeleg ,și totuși nu locuiește nimeni acolo ,eu tot nu sunt lamurita de ce plătesc așa mult
Imi cer scuze dacă v am indispus cu întrebările mele ,dar nu toată lumea se pricepe la formule.
Va multumesc
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu am spus niciodata ca vreo formula ar fi gresita, ba chiar v-am aratat ca prin orice formula de calcul iese acelasi rezultat (stupid). Dvs. ati facut greseala sa considerati sumele respective de o mie de ori mai mici si din cauza asta ieseau rezultate ridicole de ordinul banilor. Iar eu am lucrat cu "materialul clientului" fara sa verific validitatea datelor.

Revenind la intrebarea pe care ati pus-o , de ce platiti asa de mult, desi nu locuiti acolo, raspunsul este foarte simplu, in toata lumea detnerea unei proprietati e scumpa. In Romania majoritatea cheltuielilor de administrare in condominii sunt raportate la acea cota parte indiviza, prin urmare detinerea unei proprietati e taxata.

Prin urmare aveti doua optiuni:
1. Platiti ca sa detineti in continuare proprietatea.
2. O vindeti.

Nu m-ati indispus, discutia insa s-a prelungit excesiv, de fapt discutam aici despre nimic, nu ati fost prejudiciata cu ceva.

Alte discuții în legătură

Calcul cpi ContSters189595 ContSters189595 Asociatie 165 apt compusa din: 5scari 18apt de 2 camere cu suprf utila 42.82 mp 1 apt de 2 camere cu su utila 40.35mp supraf totala 1 scara ... (vezi toată discuția)
Procedura stabilire cota parte indiviza avantaj avantaj In asociatia noastra cota parte indiviza a apartamentelor se inchide la 100%, daca se adauga si spatiile comerciale aceasta depaseste 100%. Avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Cota parte indiviza Adriantot Adriantot [b]@maiadumitru[/b] imi trimite un mesaj privat intreband despre CPI. I-am sugerat sa posteze pe forum unde va primi raspuns la nedumeriri. Revine cu mesaj in ... (vezi toată discuția)