avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociații de proprietari /locatari, Dacă Asociația ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociații de proprietari /locatari, Dacă Asociația de proprietari a calculat ani de ...

Buna ziua, Dacă Asociația de proprietari a calculat ani de zile cu o formula greșita (mp) in loc de %, CPI.
Cum imi pot recupera sumele din diferente pe ultimi 3 ani? în legea 196/2018 nu găsesc nici un Art referitor la aceasta speța . Ex: Întreținere Martie cu formula (mp) =suma 130 Ron
Întreținere Martie cu formula (%) = suma 19 Ron Va mulțumesc
Ultima modificare: Duminică, 22 Mai 2022
paulas, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 14:11, 1 Iunie 2022
Imi pare rău dar eu am scris ,asociația de Propietari Victor Eftimiu 9. puteți intra pe site ,
la caldura sunt 5200,85mp și utilități 5415,43mp,mai multe detalii nu știu ce aș putea sa va mai dau
garsonera are 14mp si pe martie am plăti 130 Ron ,pe feb 132ron,ian 156ron.
Alta problema mai este cu restantele sunt mai mari de doua ori sau chiar 3 ori mai mari decât debitul.
Ex anul trecut pt 2 luni restanta suma 100ron am plătit 301 Ron .
Ultima modificare: Miercuri, 25 Mai 2022
paulas, utilizator
Probabil e corect, v-am demonstrat intr-un mesaj anterior ca poti folosi ambele formule pe CPI (cu pretul unitar/mp sau cu %) si iese la fel.
Deci nu e nici o problema, nu ati demonstrat ca ar fi vreo una.
Eu vad problema asa una este sa platesc 11 lei si alta este sa platesc 111 pt mine diferenta este mare,
Asta încerc aici pe form sa ma lamureasca și pe mine cineva
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu stiu de unde va iese 11 RON, pentru ca nu ati prezentat niciodata, spuneti doar ca sunteti nemultumita.
Din datele pe care le-ati dat v-a iesit 11 bani, ceea ce e o prostie.
Nu are cum sa va lamureasca nimeni, din moment ce nu aveti nici o dovada prezentata.
Formulele dau rezultate identice, asa ca asociatia nu a gresit cu nimic.
caldura 5200,85mp =suma totala martie avizier 39,506
utilitati 5415,43mp =suma totala martie 29,790
suma totala martie 69,476
98 Ap/102persoane
garsonera 14mp suma factura martie 130 Ron

Alte discuții în legătură

Calcul cpi ContSters189595 ContSters189595 Asociatie 165 apt compusa din: 5scari 18apt de 2 camere cu suprf utila 42.82 mp 1 apt de 2 camere cu su utila 40.35mp supraf totala 1 scara ... (vezi toată discuția)
Procedura stabilire cota parte indiviza avantaj avantaj In asociatia noastra cota parte indiviza a apartamentelor se inchide la 100%, daca se adauga si spatiile comerciale aceasta depaseste 100%. Avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Cota parte indiviza Adriantot Adriantot [b]@maiadumitru[/b] imi trimite un mesaj privat intreband despre CPI. I-am sugerat sa posteze pe forum unde va primi raspuns la nedumeriri. Revine cu mesaj in ... (vezi toată discuția)