avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociații de proprietari /locatari, Dacă Asociația ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociații de proprietari /locatari, Dacă Asociația de proprietari a calculat ani de ...

Buna ziua, Dacă Asociația de proprietari a calculat ani de zile cu o formula greșita (mp) in loc de %, CPI.
Cum imi pot recupera sumele din diferente pe ultimi 3 ani? în legea 196/2018 nu găsesc nici un Art referitor la aceasta speța . Ex: Întreținere Martie cu formula (mp) =suma 130 Ron
Întreținere Martie cu formula (%) = suma 19 Ron Va mulțumesc
Ultima modificare: Duminică, 22 Mai 2022
paulas, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 14:11, 1 Iunie 2022
Va multumesc mult pt răspuns.
Dar eu doresc sa mi recuperez banii pe cale amiabila dacă se poate,daca nu o sa ajung în instanță
Ultima modificare: Marți, 24 Mai 2022
paulas, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asadar, ori se lucreaza cu sup.utila (mp), ori cu % de cpi, rezultatul trebuie sa fie acelasi.
Foarte bine a demonstrat @latka !
Vina este a administratorului, apoi a cenzorului si in final a presedintelui.
Orice suma cheltuita si apoi repartizata proprietarilor, proportional cu cpi, se verifica simplu, prin adunarea sumelor repartizate proprietarilor si se regaseste la partea de jos a listei de plata.
De obicei, alaturi de lista de plata, asociatiile afiseaza si o lista cu explicatiile sumelor repartizate, pe categorii:
- chelt. pe persoana (energie el., gaze, salubritate);
- chelt. pe cota-parte indiviza de proprietate;
- cheltuieli pe apometre;
- chelt. pe beneficiari;
- alte cheltuieli...
Apoi si dvs. proprietarii trebuie sa fiti mai atenti cu aceste sume. Cum, legal sa vi se reparizeze 0,11 lei si pe lista de plata sa vi se repartizeze 105 lei? Este aberant de-a dreptul !
Oricum, adminul trebuia sa observe primul ca sumele introduse difera foarte mult de sumele repartizate. Ce sa mai zic de cenzor?
Asa cum ati fost sfatuita, verificati inca o data totul, eventual ajutata de un expert .
Succes !!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ok, incercati sa-i recuperati amiabil, ce-o fi insemnind si asta. Nu stiu daca va fi cineva dispus sa recunoasca faptul ca ori a gresit, ori a furat cu buna stiinta. Unde s-au dus acei bani ? Pe ce perioada s-a intimplat ? Toti proprietarii au fost inselati asa, sau unii dintre ei ? Credeti dvs. ca vor veni la usa dvs. cu palaria in mina, ochii in pamint si mina intinsa cu banii, de buna voie ? Trebuie sa actionati in vreun fel, cel putin reclamatia la primarie, in care pe linga reclamatie solicitati si o expertiza contabila, altfel nu se vor simti niciodata datori sa va raspunda macar, daca se stiu cu musca pe caciula.

paulas a scris:

Dar eu doresc sa mi recuperez banii pe cale amiabila dacă se poate,daca nu o sa ajung în instanță

Imi cer scuze s a înțeles greșit ,formula CPI este scrisă de mine ,eu am făcut calcul și tot 11 bani îmi da dar am scris poate greșit ,asociația folosește prima formula de ani de zile la tot blocul
Multumesc
La mine de 7 ani si da la Toti proprietarii nu doar mie,asociatia calculează cu prima formular de ani buni,cu a doua formula eu am calculat dar am scris greșit ,scuze și mie tot 11 bani caldura și 8 bani utilități = 19 dar am plătit factura pe martie 130 Ron pt 14mp unde nu locuiește nimeni. Jan 156 Ron,feb 132 Ron și Mart 130 Ron .
Ultima modificare: Marți, 24 Mai 2022
paulas, utilizator

Alte discuții în legătură

Calcul cpi ContSters189595 ContSters189595 Asociatie 165 apt compusa din: 5scari 18apt de 2 camere cu suprf utila 42.82 mp 1 apt de 2 camere cu su utila 40.35mp supraf totala 1 scara ... (vezi toată discuția)
Procedura stabilire cota parte indiviza avantaj avantaj In asociatia noastra cota parte indiviza a apartamentelor se inchide la 100%, daca se adauga si spatiile comerciale aceasta depaseste 100%. Avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Cota parte indiviza Adriantot Adriantot [b]@maiadumitru[/b] imi trimite un mesaj privat intreband despre CPI. I-am sugerat sa posteze pe forum unde va primi raspuns la nedumeriri. Revine cu mesaj in ... (vezi toată discuția)