avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare-cumparare

Buna ziua!

In urma cu vreo 15 ani mama i-a facut contract de vanzare unuia dintre fratii mei pentru un apartament cu 3 camere.
Din discutiile avute cu mama ea nu ar fi stiut ca acel contract era de vanzare cumparare ea stiind ca i-a donat apartamentul.
Eu am apucat sa vad contractul precum si suma trecuta, una infima de circa 10000 euro pentru un apartament al carui pret in 2009 era, dupa grila notariala , de circa 60000 de euro.
Exista vreo procedura prin care pot solicita sa mi se elibereze un duplicat al acelui contract de vanzare pe baza faptului ca sunt succesorul vanzatorului?
Pot face asemenea cerere la biroul notarial care a perfectat actul de vanzare cumparare?

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 29 Martie 2023
erhabe, utilizator
Cel mai recent răspuns: erhabe , utilizator 13:22, 6 Aprilie 2023
Cum adica un pret de cel putin 6 ori mai mic nu este derizoriu?Si nici macar acei bani nu au fost achitati....Am atacat deja actul si astept sa fie urmata procedura.Plus ca am declaratia mamei ca ea nu a vrut sa semneze act de v/c.

Ultima modificare: Joi, 30 Martie 2023
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Plus ca am declaratia mamei ca ea nu a vrut sa semneze act de v/c.

fix zero asta, daca nu voia, nu semna.
daca deja ati ajuns in instanta, ce vreti sa aflati de pe forum mai exact ?
Pai daca ati fi citit prima postare ati fi descoperit ce doresc.Vreau sa stiu daca am dreptul de a solicita de la notarul care a perfectat actul un duplicat.

Ultima modificare: Joi, 30 Martie 2023
Manuela Rășină, administrator
puteti intreba direct daca va da in baza calitatii de mostenitor ( certificat de calitate de mostenitor luati de la notarul unde ar trebui sa dezbateti succesiunea.
era bine daca opreati contractul pe care ziceti ca l-ati vazut
Contractul l-am vazut ocazional si nu ma gandeam ca o sa ajungem in stadiul acesta.Plus ca am considerat ca este vointa mamei , dar cand aceasta mi-a zis ca ea nu a vandut si a donat, am tras concluzia ca a fost de fapt o inselaciune si nu pot sa trec cu vederea acest fapt cu atat mai mult cu cat sora a mai facut si alte fapte asemanatoare.

Alte discuții în legătură

Anularea act v/c - declaratie falsa AlexGM AlexGM Mama mea in varsta de 73 de ani vinde fratelui meu cu contract de V/C apartamentul ei, de fapt o donatie mascata, neprimind nicio suma de bani, desi in ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune avonela avonela desi s-a intamplat demult e o rana pe care nu reusesc sa o inchid... IN 1993 IANUARIE a decedat tatal meu subit-comotie cerebrala.Eu treceam cu familia mea ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare apartament cu procurator de fonduri optiondenied optiondenied Buna seara, Astazi am achizitionat impreuna cu prietena mea un apartament. Suntem necasatoriti, iar din actul notarial reiese ca dobandim apartamentul in ... (vezi toată discuția)