In urma cu vreo 15 ani mama i-a facut contract de vanzare unuia dintre fratii mei pentru un apartament cu 3 camere.
Din discutiile avute cu mama ea nu ar fi stiut ca acel contract era de vanzare cumparare ea stiind ca i-a donat apartamentul.
Eu am apucat sa vad contractul precum si suma trecuta, una infima de circa 10000 euro pentru un apartament al carui pret in 2009 era, dupa grila notariala , de circa 60000 de euro.
Exista vreo procedura prin care pot solicita sa mi se elibereze un duplicat al acelui contract de vanzare pe baza faptului ca sunt succesorul vanzatorului?
Pot face asemenea cerere la biroul notarial care a perfectat actul de vanzare cumparare?
raluk0207
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Asa și?
Unde e înșelăciunea? Ca nu a fost admisa acțiunea.
Repet, deschideți o acțiune în instanță și când se va dispune prezentarea înscrisurilor care au stat la baza încheierii contractului, o sa aveți o mare surpriza.
Cam multe probleme aveau părinții dvs, nu credeți?
Și niciunul dintre ei nu a citit ce semnează...
Sunteti cam sigura pe dv si faceti afirmatii fara a avea toate datele problemei.
Actiunea a fost admisa in speta pe care v-am dat-o anterior.
"Admite actiunea civila inaintata de reclamanta Z.R., in contradictoriu cu paratii C.C.D. si C.V., si, in consecinta:
Constata nulitatea absoluta a contractului de vanzare-cumparare autentificat sub nr. 442/20.01.2006 la BNP Ana Orsa din Deva"
A fost admisa sau nu actiunea?Eroare, viciu de consimtamant, dol....va zic ceva termenii astia?
Referitor la faptul ca parintii mei nu au citit nu este normal sa aiba incredere in copilul lor?Daca mergem la un notar o sa vedeti ca nici o persoana in varsta nu citeste nimic din ce semneaza daca este vorba de ceva legat de rude sau copii.
ibn
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Ceva de aici scartaie...... Oare ambii batrani au avut carente mentale? Ambii in acelasi sens? Daca doar doreati un document de la notar asa cum e mentionat in primul post era mai simplu sa intrebati la biroul notarial. Oare cei ce au avut grija de batrani sunt si cei ce vor sa mosteneasca?
Dvs scrieți că instanța constată nulitatea absolută a contractului.... Pai nu de asta ați întrebat? Nu puteți vedea în dosarul de instanta? Și să cereți o copie de acolo?7
lavinia jalonschi
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
se pare nici dvs nu sunteți prea corectă; în enunțul inițial ați solicitat unele lămuriri privind eventuala obținere a unui duplicat al contractului de vânzare-cumpărare, fără a preciza că aveți deja o hotărâre judecătorească, probabil din prima instanță, prin care vi s-a admis acțiunea și s-a constatat nulitatea absolută a acestui contract. așadar, ce ați mai putea face cu contractul anulat decât să-l puneți în ramă ...
dacă la finalul procesului rămâne tot aceeași soluție, imobilul în cauză intră la masa succesorală și se va împărți egal între cei trei frați, iar sora care a cumpărat va fi obligată la plata cheltuielilor de judecată, dacă le-ați solicitat. de asemenea, prin anularea actului și revenirea la starea inițială, ceilalți 2 frați moștenitori trebuie să achite cumpărătoarei suma de 10000 lei sau 36000 lei despre care ați scris (în privința sumei ați scris 2 prețuri diferite).
Dezbatere succesiune
avonela
desi s-a intamplat demult e o rana pe care nu reusesc sa o inchid...
IN 1993 IANUARIE a decedat tatal meu subit-comotie cerebrala.Eu treceam cu familia mea ... (vezi toată discuția)