Sunt în divorț cu soția mea care ea are un copil mulatru rezultat dintr-o aventură din timpul casniciei și eu ne putînd face copii atunci lam trecut pe numele meu acum că suntem în divorț vreau să șterg și copilul după numele meu și să nu dau pensie alimentară țin să precizez că copilul are 15 ani
Este posibil sa fie neconstituțională prevederea legală.
Daca privim logic și rațional putem observa ca tatăl a fost de treaba, a avut afecțiune fata de mama imorala care l-a manipulat și dacă contesta risca sa se ajunga la divorț.
În mod normal ar trebui ca legea sa prevadă un termen de 1 an sau 3 ani de la data deschiderii divorțului.
Îmi pare tare aiurea sa te judececi cu nevasta și apoi sa mai ai viața intima și privata cu ea.
Dreptul la viata intima și privata este garantata constituțional...
Se înțelege clar cât de bun simt sunt afirmațiile mele.
Eu mereu am reușit sa eludez legea ordinara în astfel de cazuri dar aici este o mare problemă dacă tatăl este blond...și copilul mulatru...
Daca mai este și mama blonda...
Și discuția cu cine este reprezentant legal este una delicata întrucât părinții au drepturi egale și doar mama vinovata de adulter sa aibă drepturi supreme generează ale mari discuții de drept.
Daca femeia a comis adulter, mai și naste, afli...pai dai divort de ea. Daca accepti situatia si ii crești si copilul...nu te mai suci, creste-l pana la capat ca minorul nu are nicio vina.
Legea e buna, ai timp sa de gandesti si sa o pitrocești 3 ani de cand afli ca nu e al tau, nu 12 ani.
Daca omul a vrut sa trăiască cu femeia imorala este dreptul lui.Copilul a avut protecție în toată perioada căsătoriei...
În Afganistan încă se ucid cu pietre adulterinele.
El nu a ales sa arunce cu piatra în ea dar probabil ca tot ea a vrut sa divorțeze.
Nu ati inteles cu dreptul la viata privată și intima, concept american constituțional.
V-am dat și exemplul cu Afganistanul aflat la extrema cealaltă...a drepturilor...moartea prin lapidare fiind ceva firesc în lumea araba...
Este ciudata reglementarea în contextul juridic actual și nu ar fi exclus sa ia măsuri CCR.
Nici cu prescripția răspunderii penale nu se aștepta nimeni...
În fine...
Dreptul român are tendințe sovietice pregnante...sau...tendințe rusești...
Paternitate
JulieC
Ma adresez dumneavoastra cu o problema delicata. Sunt despartatita in fapt de fostul meu sot de doi ani de zile. Sunt intr-un proces de divort de in faza de ... (vezi toată discuția)