avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Unde/cum fac plangere la politie (online) pentru ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Unde/cum fac plangere la politie (online) pentru inselaciune, frauda si uz de fals?

Buna ziua

Timp de cateva luni am avut un consilier psiholog la care mergeam de doua ori pe saptamana, la locuinta lui proprietate personala, pretul unei sedinte era 100 ron (desigur nu dadea niciodata chitanta).

Am avut o situatie familiala foarte grea, a murit cineva foarte drag si Intrebarile lui desigur erau foarte personale despre viata mea, despre intimitatea mea, de cateva ori mi-a facut avansuri sexuale de genul "e ok daca simti nevoia sa stai goala te rog" si ma santaja de multe ori sa am incredere in el, sa ii spun totul
ca asa se desfasoara o relatie terapeutica, daca vreau sa fiu vindecata...

La un moment dat am cerut sa vad diplomele sau actele sau licenta de a practica
psihologia si psihoterapia si nu avea nimic de genul acesta, si mi-a spus ca nu e treaba mea, si apoi m-a umilit si am renuntat la el.

Metodele lui insa de a face psihoterapie sunt revoltatoare.

In plus incaseaza zilnic in jur de 1 100 ron onorarii... are pacienti nonstop zilnic
de la ora 10 dimineata pana la ora 21 seara, desi nu are nici o firma,
totul se intampla la el in apartamentul lui de bloc

Nu elibereaza la nimeni chitanta, si am inteles ca lucreaza astfel deja
de 6 ani, si-a cumparat 2 apartamente din banii din sedintele de psihoterapie.

Acum lucrez in Spania, insa acest individ fara licenta sau vreun drept de a profesa
psihoterapia, continua sa faca victime in Bucuresti.

Cum as putea depune plangere (online?) si sa fie investigat si cercetat penal?

La ce articole din codul penal se poate incadra ceea ce face el?

Va multumesc mult.
Conform legii nu puteti face plangere online.
Singura varianta ar fi aceea in care sa luati contact cu un avocat.
Plangerea trebuie semnata personal de dvs.

avocat Claudiu Lascoschi
Pentru a nu devenii dvs parte cercetata,anterior formularii de plangere asigurati-va de existenta probelor temeinice si indubitabile care va sustin precizarile.
Daca nu puteti proba afirmatiile,daca nu detineti probe pentru sumele avansate,
riscati sa demarati o cercetare ,care fara probe temeince ,va fi solutionata cu NUP
Si pe lanaga o solutie defavorabila dvs,aveti posibilitatea sa va mai alegeti si cu vreo plangere din partea persoanei deduse cercetarii.
Oricum varianta plangerii online ,nu intruneste conditiile legal prevazute demararii unei cercetari pentru infractiuni care se cerceteaza numai la plangerea partii vatamate,plangere care trebuie sa contina inclusiv semnatura acesteia.
ynocentta a scris:

Pentru a nu devenii dvs parte cercetata,anterior formularii de plangere asigurati-va de existenta probelor temeinice si indubitabile care va sustin precizarile.

Sa inteleg ca eu trebuie sa fi strans probe in timp ce mergeam la psihoterapie la acest fals psihoterapeut?

Ce fel de probe?

Nu exact asta ar trebui sa fie treaba politiei, sa faca cateva flagranturi, si sa fie arestat acest fals terapeut care incaseaza lunar peste 300 de milioane de lei dand sedinte de psihologie si psihoterapie fara licenta si fara sa dea vreo chitanta?

E ok sa incaseze si sa bage in buzunar 300 de milioane lunar, si nimeni nu ii face nimic? Eu sa produc probe, eu sa il amprentez? Atunci care e rolul politiei?

Eu vorbesc in modul cel mai realist, din experienta voastra, politia va face ceva?

Ultima modificare: Luni, 25 Ianuarie 2010
iola44, utilizator
Aveti dreptate sa fiti revoltata pentru maniera in care unii semeni inteleg sa realizeze foloase materiale,dar pentru a demara lunga procedura de cercetare dvs ca si reclamant trebuie sa sustineti si sa probati cu minim de probe temeinice ,in afara sustinerilor verbale.Va asumati responsabilitatea sa sutineti pe forum public ''fals psihoterapeut''
Nu politia este indiriguita sa realizeze institutia flagrantului.
Nu politia dispune ''sa fie arestat acest fals terapeut''
In calitate de reclamant ,aveti obligatia legala sa probati afirmatiile privitoare la ''fals terapeut,care incaseaza lunar peste 300 de milioane de lei''
La sesizare oficiala,cu plangere competent redactata,politia va demara cercetari si ,daca in urma acestora se administreaza probe temeinice si indubitabile care evidentiaza elementele si indiciile constitutive ale unor fapte aflate sub incidenta legii penale ,autoritatile competente - nu numai politia- vor dispune concluzii de trimitere a vinovatului in instanta ,care este suverana in solutionare.
Aveti dreptul legal,in termen de 60 zile sa promovati plangere penala .
Succes
Ultima modificare: Marți, 26 Ianuarie 2010
ynocentta, utilizator
Va dau o idee : trimiteti pe cineva cunoscut sa faca acelasi gen de sedinte, 2-3 , sa incerce sa inregistreze pe telefon macar o sedinta si apoi poate face plangere daca nu ii elibereaza chitanta. Deja ati fi doua persoane care sunteti in aceeasi situatie.

Alte discuții în legătură

Avocat mincinos ContSters88252 ContSters88252 buna ziua impotriva mea s-a formulat o plangere penala.Cel care a formulat-o a cerut ca un prieten de-al sau, avocat sa fie audiat in ... (vezi toată discuția)
Expertiza grafologica matar matar unde se poate executa o expertiza grafologica a unor documente? e posibila si fara prezenta persoanei respective?e posibila expertiza comparand de exemplu o ... (vezi toată discuția)
Acuzatie falsa pentru furt lavi_creata lavi_creata m-am trezit cu politia la usa ca as fi spart masina fostului meu prieten intr-o parcare al unui centru comercial...eu in ziua respectiva fusesem acasa cu ... (vezi toată discuția)