avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Unde/cum fac plangere la politie (online) pentru ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Unde/cum fac plangere la politie (online) pentru inselaciune, frauda si uz de fals?

Buna ziua

Timp de cateva luni am avut un consilier psiholog la care mergeam de doua ori pe saptamana, la locuinta lui proprietate personala, pretul unei sedinte era 100 ron (desigur nu dadea niciodata chitanta).

Am avut o situatie familiala foarte grea, a murit cineva foarte drag si Intrebarile lui desigur erau foarte personale despre viata mea, despre intimitatea mea, de cateva ori mi-a facut avansuri sexuale de genul "e ok daca simti nevoia sa stai goala te rog" si ma santaja de multe ori sa am incredere in el, sa ii spun totul
ca asa se desfasoara o relatie terapeutica, daca vreau sa fiu vindecata...

La un moment dat am cerut sa vad diplomele sau actele sau licenta de a practica
psihologia si psihoterapia si nu avea nimic de genul acesta, si mi-a spus ca nu e treaba mea, si apoi m-a umilit si am renuntat la el.

Metodele lui insa de a face psihoterapie sunt revoltatoare.

In plus incaseaza zilnic in jur de 1 100 ron onorarii... are pacienti nonstop zilnic
de la ora 10 dimineata pana la ora 21 seara, desi nu are nici o firma,
totul se intampla la el in apartamentul lui de bloc

Nu elibereaza la nimeni chitanta, si am inteles ca lucreaza astfel deja
de 6 ani, si-a cumparat 2 apartamente din banii din sedintele de psihoterapie.

Acum lucrez in Spania, insa acest individ fara licenta sau vreun drept de a profesa
psihoterapia, continua sa faca victime in Bucuresti.

Cum as putea depune plangere (online?) si sa fie investigat si cercetat penal?

La ce articole din codul penal se poate incadra ceea ce face el?

Va multumesc mult.
Referitor la suspiciunile autorului topicului referitor la eventuala ''evaziune fiscala'',
numai autoritatea competenta si numai dupa verificarea de specialitate a documentelor persoanei in cauza ,in limitele de competenta ,se poate pronunta ,
daca subzista sau nu,elemente si indicii temeinice ale infractiunii invocate de catre autorul topicului .
Referitor la atentionarea conform careia petentul detine obligatia sa sustina afirmatiile,pentru ca in cazul in care in urma cercetarilor nu se doveste existenta respectivei fapte,partea initial reclamata are dreptul sa se intoarca cu plangere impotriva persoanei care fara probe temeinice a sesizat aspecte care nu au fost probate,conform dispozitiilor in vigoare.
Avand in vedere ca precizati ca va aflati in Spania,sustinerea dvs ''cu depunerea plangerii online ''nu conduce la cercetetarea dorita de catre dvs.
Este de preferat sa cantariti bine situatia si in eventualitatea in care ,in termenul legal prevazut ,apreciat util si necesar,aveti dreptul sa apelati la avocat pe care sa il mandatati sa va reprezinte si sa va apere interesele
Ultima modificare: Marți, 26 Ianuarie 2010
ynocentta, utilizator
Fiind vorba, in principiu, de o infractiune la care nu este necesara plangerea prealabila ati putea face plangerea in scris, o semnati si o trimiteti prin posta pe adresa politiei de sector.
Oricum o sa fiti chemata acolo. Dar precizati in plangere ca 2 luni sunteti in strainatate. Puteti chiar angaja si un avocat care sa va reprezinte acolo la politie.
In cazul in care plangerea este depusa prin avocat exista o credibilitate mai mare intrucat plangerile nu se trimit prin posta.
Insa in caz extrem, atunci cand este vorba de implinirea unui termen aceasta poate fi luata in seama daca este semnata in ceea ce priveste data sesizarii.
In speta aceasta parerea mea este ca ar fi mult mai indicat ca plangerea sa fie depusa prin avocat si numai dupa o verificare prealabila.
Adica sa nu se faca o plangere care sa poata fi considerata ulterior ca fiind un denunt calomnios.

avocat Claudiu Lascoschi
Situatia autoarei este delicata,prin prisma lipsei de probe.
Cu exceptia unor afirmatii ,eventual nominalizarea celui in cauza,acuzele sunt neprobate .
In contextul actual ,la noianul de sesizari /plangeri/reclamatii,mai mult sau mai putin probate,cele insuficient probate ,din start sunt lasate ''sa mai zaca'',pe considerentul ca in final concluziile conduc catre NUP
Cum persoana direct implicata nu este in tara sa se poata interesa direct,delegarea unui tert chiar pe baza de contract,slabe sanse de solutionare dupa cum isi doreste autoarea
GabrielaA a scris:

Fiind vorba, in principiu, de o infractiune la care nu este necesara plangerea prealabila ati putea face plangerea in scris, o semnati si o trimiteti prin posta pe adresa politiei de sector.

Mie mi se pare foarte ciudat.
Adica eu fac un bine, dau pe mana politiei un infractor care incaseaza lunar 300 milioane de lei fara chitante si ii baga in buzunar, si care se da drept psihoterapeut si de fapt inseala oamenii, iar procedura este supercomplicata pentru a instiinta politia despre acest infractor.

Pe de alta parte, poate ca politia sa ii dea apoi detaliile mele infractorului acesta si acesta sa se razbune foarte rau pe mine, din punct de vedere al angajarii de exemplu de batausi profesionisti.

Insa aici spuneti ca nu e nevoie de plangere prealabila.

Pentru ce infractiuni nu este nevoie de plangere prealabila.

nu ar trebui politia sa se autosesizeze si sa il aresteze totusi?

Sau e tara lui papura voda, tara bananiera in care fiecare face ce vrea, si
acest infractor e liber sa insele pe oricine si pentru oricati bani?

Alte discuții în legătură

Avocat mincinos ContSters88252 ContSters88252 buna ziua impotriva mea s-a formulat o plangere penala.Cel care a formulat-o a cerut ca un prieten de-al sau, avocat sa fie audiat in ... (vezi toată discuția)
Expertiza grafologica matar matar unde se poate executa o expertiza grafologica a unor documente? e posibila si fara prezenta persoanei respective?e posibila expertiza comparand de exemplu o ... (vezi toată discuția)
Acuzatie falsa pentru furt lavi_creata lavi_creata m-am trezit cu politia la usa ca as fi spart masina fostului meu prieten intr-o parcare al unui centru comercial...eu in ziua respectiva fusesem acasa cu ... (vezi toată discuția)