avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Unde/cum fac plangere la politie (online) pentru ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Unde/cum fac plangere la politie (online) pentru inselaciune, frauda si uz de fals?

Buna ziua

Timp de cateva luni am avut un consilier psiholog la care mergeam de doua ori pe saptamana, la locuinta lui proprietate personala, pretul unei sedinte era 100 ron (desigur nu dadea niciodata chitanta).

Am avut o situatie familiala foarte grea, a murit cineva foarte drag si Intrebarile lui desigur erau foarte personale despre viata mea, despre intimitatea mea, de cateva ori mi-a facut avansuri sexuale de genul "e ok daca simti nevoia sa stai goala te rog" si ma santaja de multe ori sa am incredere in el, sa ii spun totul
ca asa se desfasoara o relatie terapeutica, daca vreau sa fiu vindecata...

La un moment dat am cerut sa vad diplomele sau actele sau licenta de a practica
psihologia si psihoterapia si nu avea nimic de genul acesta, si mi-a spus ca nu e treaba mea, si apoi m-a umilit si am renuntat la el.

Metodele lui insa de a face psihoterapie sunt revoltatoare.

In plus incaseaza zilnic in jur de 1 100 ron onorarii... are pacienti nonstop zilnic
de la ora 10 dimineata pana la ora 21 seara, desi nu are nici o firma,
totul se intampla la el in apartamentul lui de bloc

Nu elibereaza la nimeni chitanta, si am inteles ca lucreaza astfel deja
de 6 ani, si-a cumparat 2 apartamente din banii din sedintele de psihoterapie.

Acum lucrez in Spania, insa acest individ fara licenta sau vreun drept de a profesa
psihoterapia, continua sa faca victime in Bucuresti.

Cum as putea depune plangere (online?) si sa fie investigat si cercetat penal?

La ce articole din codul penal se poate incadra ceea ce face el?

Va multumesc mult.
ynocentta a scris:
pentru a demara lunga procedura de cercetare dvs ca si reclamant trebuie sa sustineti si sa probati cu minim de probe temeinice ,in afara sustinerilor verbale. [...] In calitate de reclamant ,aveti obligatia legala sa probati afirmatiile privitoare la ''fals terapeut,care incaseaza lunar peste 300 de milioane de lei''

Ma tem ca sunteti in eroare. Reclamantul exista in procesul civil, in procesul penal exista persoana/parte vatamata, iar denuntatorul poate fi aceeasi persoana sau nu. Denuntatorul nu are nicio obligatie sa faca vreo proba! El poate facilita accesul organului instrumentator (politie sau parchet, dupa caz) la probe, dar nu are aceasta obligatie!

Desigur ca acuzatiile trebuie sa fie fondate, adica nu se apuca cineva sa spuna pur si simplu ca cineva exercita o profesie fara drept, lucru despre care va fi intrebat de catre politist. Dar asta nu inseamna vreo proba, care apropo se administreaza numai de catre instanta.

Nu politia este indiriguita sa realizeze institutia flagrantului.

Dar cine, cumva denuntatorul, cum in mod eronat se sugereaza si in mesajul urmator?

Nu politia dispune ''sa fie arestat acest fals terapeut''

Nu stiu de ce credeti ca ar fi arestat.

La sesizare oficiala,cu plangere competent redactata,politia va demara cercetari si ,daca in urma acestora se administreaza probe temeinice si indubitabile care evidentiaza elementele si indiciile constitutive ale unor fapte aflate sub incidenta legii penale ,autoritatile competente - nu numai politia- vor dispune concluzii de trimitere a vinovatului in instanta ,care este suverana in solutionare.

Politia si procurorul au obligatia de a strange probe, nu altcineva, dar de administrat le administreaza instanta.
Ultima modificare: Marți, 26 Ianuarie 2010
ContSters20980, utilizator
Andreea Lisievici a scris:

ynocentta a scris:
pentru a demara lunga procedura de cercetare dvs ca si reclamant trebuie sa sustineti si sa probati cu minim de probe temeinice ,in afara sustinerilor verbale. [...] In calitate de reclamant ,aveti obligatia legala sa probati afirmatiile privitoare la ''fals terapeut,care incaseaza lunar peste 300 de milioane de lei''

Ma tem ca sunteti in eroare. Reclamantul exista in procesul civil, in procesul penal exista persoana/parte vatamata, iar denuntatorul poate fi aceeasi persoana sau nu. Denuntatorul nu are nicio obligatie sa faca vreo proba! El poate facilita accesul organului instrumentator (politie sau parchet, dupa caz) la probe, dar nu are aceasta obligatie!

Desigur ca acuzatiile trebuie sa fie fondate, adica nu se apuca cineva sa spuna pur si simplu ca cineva exercita o profesie fara drept, lucru despre care va fi intrebat de catre politist. Dar asta nu inseamna vreo proba, care apropo se administreaza numai de catre instanta.

Nu politia este indiriguita sa realizeze institutia flagrantului.

Dar cine, cumva denuntatorul, cum in mod eronat se sugereaza si in mesajul urmator?

Nu politia dispune ''sa fie arestat acest fals terapeut''

Nu stiu de ce credeti ca ar fi arestat.

La sesizare oficiala,cu plangere competent redactata,politia va demara cercetari si ,daca in urma acestora se administreaza probe temeinice si indubitabile care evidentiaza elementele si indiciile constitutive ale unor fapte aflate sub incidenta legii penale ,autoritatile competente - nu numai politia- vor dispune concluzii de trimitere a vinovatului in instanta ,care este suverana in solutionare.

Politia si procurorul au obligatia de a strange probe, nu altcineva, dar de administrat le administreaza instanta.

1-Nu am facut referire la calitatea de denuntator
2-
Nu stiu de ce credeti ca ar fi arestat

cu tot respectul afirmatia nu imi apartine,o regasiti in mesajul initial
Nu exact asta ar trebui sa fie treaba politiei ,sa faca cateva flagranturi si sa fie arestat acest fals terapeut

3-Institutia flagrantului,conform dispozitii in vigoare reprezinta competenta reprezentantilor Ministerului Public
Ultima modificare: Marți, 26 Ianuarie 2010
ynocentta, utilizator
ynocentta a scris:
1-Nu am facut referire la calitatea de denuntator

Exact, ati spus reclamant, care nu exista in poza despre care discutam. Persoana care depune plangerea penala este denuntator, si poate avea si calitatea de persoana vatamata, cum e in acest caz.
Distinsa dna administrator si avocat Andreea Lisievici
urmaresc cu deosebit interes opiniile dvs dar,conform realitatii care demonstreza ca foarte putini autori de intrebari de pe forum detin cunostiinte sau practica in domeniul juridic,iar forumul precizeaza concret ''ca discutiile din Forum nu constituie consultanta juridica'',apreciez ca discutiile trebuiesc realizate intr-un limbaj la nivelul majoritatii cititorilor.
Dupa cum nu toti cunoastem si nu ne descurcam in terminologia tehnica ,
medicala,apreciez si nutresc speranta ca opinia mea sa nu intre sub incidenta vreunei dispozitii in vigoare,cred ca mesajele pe forum trebuiesc realizate decent civilizat si la nivel de intelegere general.
Daca intram in apologia pledoariei din instanta,sau CEDO ajungem pe acest forum la conflicte de opinii - a caror autori ,desi in discutie libera exprima simple opinii ,ajung sa fie fie cenzurati ,fie banati ,fara sa adreseze jigniri sau ofense pentru simplul motiv de a fi apelat la drepturi garantate de Legea Fundamentala Egalitatea in drepturi,Libertatea constiintei,Libertatea de exprimare,Dreptul la informatie,etc .
Am impresia ca duceti discutia undeva unde nu are ce cauta. Daca sustineti ca terminologia nu e asa importanta, atunci nu insistati pe faptul ca ati folosit un anumit termen. Nu inteleg de ce faceti acum reprosuri voalate desi v-am corectat o informatie gresita (anume ca "reclamantul" cum ii spuneti dvs nu are obligatia de a proba) si atat ar fi trebuit sa ramana. Sunteti libera sa credeti ca utilizatorii sunt banati chiar daca n-au gresit cu nimic, desi va asigur ca nu e asa, dar asta nu are nicio legatura cu prezentul topic, motiv pentru care va rog sa revenim la subiectul initial si nimic mai mult.

Alte discuții în legătură

Avocat mincinos ContSters88252 ContSters88252 buna ziua impotriva mea s-a formulat o plangere penala.Cel care a formulat-o a cerut ca un prieten de-al sau, avocat sa fie audiat in ... (vezi toată discuția)
Expertiza grafologica matar matar unde se poate executa o expertiza grafologica a unor documente? e posibila si fara prezenta persoanei respective?e posibila expertiza comparand de exemplu o ... (vezi toată discuția)
Acuzatie falsa pentru furt lavi_creata lavi_creata m-am trezit cu politia la usa ca as fi spart masina fostului meu prieten intr-o parcare al unui centru comercial...eu in ziua respectiva fusesem acasa cu ... (vezi toată discuția)