Valentin94 a scris:
Draga utilizator
Întrebarea mea a fost unde și la cine apelez pe problema care am întrebato.
Nu merg nicăieri domnul Adam Grecu sunt emailuri și sesizări scrise în forma nonverbala.
Nimeni nu mai reclameaza și nu se face scandal.
Se soluționează confrm legilor și protocolului.
În orașul meu este foarte multă verdeață în cartierele de blocuri, iar, autoritățile locale sunt cam depășite de situație atunci când trebuie să îngrijească spațiile verzi. Din acest motiv, de zeci de ani este tolerată practica locatarilor de a-și amenaja mici grădini cu flori și copaci pe terenurile adiacente blocurilor. Așa se face că au apărut grădinuțe cu zambile, garofițe, trandafiri, lalele hortensii, crini, etc., , dar și cu liliac, tei, pomi fructiferi sau chiar brazi. Când înfloresc toate aceste plante și copaci, este o adevărată încântare să le vezi și să simți mireasma florilor. Acești locatari au cumpărat materialele de împrejmuire și plantele din banii lor și tot din banii lor le asigură și cele necesare (îngrășăminte, tunsul periodic al ierbii înconjurătoare, plivitul buruienilor, vopsitul periodic al gărdulețelor, etc.).
Singura problemă la care intervin autoritățile este interdicția de a folosi acele spații. Fiind domeniu public, locatarii care au amenajat spațiile verzi sunt obligați să permită accesul oricărei persoane, indiferent dacă este vecin sau nu, în acele grădinuțe, mai ales că la unele blocuri, locatarii au instalat și bănci în acele grădinuțe.
Legat de șobolani și pisici, vă informez că acolo unde există în teritoriu 2-3 pisici, nu va fi nici picior de șobolan sau șoarece. Vă spun asta din experiența proprie, fiindcă și noi avem amenajate 2 astfel de grădinuțe pe lângă bloc, dar avem și câteva pisici.