avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce acte trebuie sa prezinte chiriasii pentru a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce acte trebuie sa prezinte chiriasii pentru a închiria? Chiriasul ...

Ce acte trebuie sa prezinte chiriasii pentru a închiria?
Chiriasii toti ce vor locuii in casa nu ar trebui sa aducă o adeverință precum ca sunt angajati care sa conțină și salariul, pentru ca asa se poate vedea dacă pot sa își achite chiria , utilitățile și sa le și ramina bani de trait. În tarile europene asa se face.
Ultima modificare: Vineri, 12 Mai 2023
uncetatean, utilizator
1 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Indiferent de ce acte va prezinta la inchiriere, de nimeni si de nimic nu puteti fi sigur. Sfatul meu este sa apelati la serviciile unui avocat care sa va redacteze contractul de inchiriere cu clauze care sa va protejeze interesele.
din pacate, nu... cand nu va mai plati, probabil ca nici leafa nu mai are

cris0811 a scris:

o adeverinta iti ofera garantia ca are venituri si ai ce executa in caz de ceva!


Ultima modificare: Luni, 15 Mai 2023
gi-jane2, moderator
si daca nu iti plateste, nu poti sa recuperezi chiria si utilitatile decat daca il dai in judecata, si daca nu vrea sa iasa din apartament tot numai cu ordin judecatoresc poti sa il evacuezi
Ultima modificare: Luni, 15 Mai 2023
jujigolo65, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

fals! contractul inregistrat la anaf reprezinta titlu executoriu! nu trebuie sa il dai in judecata, mergi direct la executor
jujigolo65 a scris:

si daca nu iti plateste, nu poti sa recuperezi chiria si utilitatile decat daca il dai in judecata, si daca nu vrea sa iasa din apartament tot numai cu ordin judecatoresc poti sa il evacuezi


sau are si nu are chef sa plateasca! sunt destui! un om care munceste si are un serviciu stabil, nu va sta fara salariu pt ca datoreaza cuiva 1500 de lei.

Alte discuții în legătură

Garantie pierduta AnaMaria209 AnaMaria209 Buna ziua am o mare problema si nu stiu ce este de facut Am inchiriat in urma cu 5 luni un apartament contractul a fost incheiat pe loc cu pixul de mana in ... (vezi toată discuția)
Dacă un chirias nu își plătește chiria, utilitățile și ... uncetatean uncetatean Dacă un chirias nu își plătește chiria, utilitățile și face și dezastru și este trecut de 1 Decembrie, cum îl dai afara? (vezi toată discuția)
Locuiesc cu chirie intr-o camera (apartament 4 camere), celelalte ... robert1972 robert1972 locuiesc cu chirie intr-o camera(apartament 4 camere..celelalte 3 camere fiind ocupate de alti chiriasi).din probleme de sanatate +probleme la locul de ... (vezi toată discuția)