avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce acte trebuie sa prezinte chiriasii pentru a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce acte trebuie sa prezinte chiriasii pentru a închiria? Chiriasul ...

Ce acte trebuie sa prezinte chiriasii pentru a închiria?
Chiriasii toti ce vor locuii in casa nu ar trebui sa aducă o adeverință precum ca sunt angajati care sa conțină și salariul, pentru ca asa se poate vedea dacă pot sa își achite chiria , utilitățile și sa le și ramina bani de trait. În tarile europene asa se face.
Ultima modificare: Vineri, 12 Mai 2023
uncetatean, utilizator
Corect, dar tot nu inteleg cu ce ajuta adeverinta. Multi muncesc inca la negru, dsr pot plati o chirie chiar mai bine decat aia cu adeverinta.


cris0811 a scris:

sau are si nu are chef sa plateasca! sunt destui! un om care munceste si are un serviciu stabil, nu va sta fara salariu pt ca datoreaza cuiva 1500 de lei.

1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
În țările vest europene este destul de greu să mai dai afară un chiriaș rău platnic.Din această cauză proprietarii sunt foarte precauți și cer foarte multe garanții atât în bani cât și în hârtii care să dovedească ca ai venit suficient de mare,loc de muncă stabil, etc.In lipsa acestor garanții proprietarii preferă să nu închirieze decât să ia un chiriaș de care nu mai poate scăpa ușor și de fapt produce pierderi(in bani și prin distrugeri ale apartamentului).Din această cauză multe apartamente stau goale în țările vest europene.
Ultima modificare: Marți, 16 Mai 2023
mitabiciclista, utilizator
1 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Întotdeauna ne comparăm cu țările din Europa, dar neglijam faptul că trăim în România, tara in care totul este posibil Poate totuși găsiți astfel de oameni, dar v-ar deranja daca el la randul lui ar solicita să puneți la dispoziție diverse documemte?
Pentru cealaltă sursa ii trebuie pfa sau pfi ca să plătească impozite, și trebuie văzută suma în sensul ca: Dacă chiria este 600 euro și el toți banii după plătirea taxelor și impozitelor este de 300 euro, el nu are cu ce achita chiria, utilități și traiul de zi cu zi. Și ca să îl instalezi și după sa te judeci sa îl dai afara, nu mulțumesc, nu am timp sa stau sa ma judec si nici nu ai cum sa recuperezi dauna. Despre asta este vorba .

citadinul a scris:

Sursa venitului poate proveni și din altă sursă decât salariul și atunci?

Nu ma interesează munca lui la negru. Trebuie un servici stabil , în caz de ceva i se pune poprire pe salariu-cont. De aceea e bine sa prezinte adeverință de munca din care sa rezulte și salariu.

gi-jane2 a scris:

Corect, dar tot nu inteleg cu ce ajuta adeverinta. Multi muncesc inca la negru, dsr pot plati o chirie chiar mai bine decat aia cu adeverinta.


cris0811 a scris:

sau are si nu are chef sa plateasca! sunt destui! un om care munceste si are un serviciu stabil, nu va sta fara salariu pt ca datoreaza cuiva 1500 de lei.



Alte discuții în legătură

Dacă un chirias nu își plătește chiria, utilitățile și ... uncetatean uncetatean Dacă un chirias nu își plătește chiria, utilitățile și face și dezastru și este trecut de 1 Decembrie, cum îl dai afara? (vezi toată discuția)
Garantie pierduta AnaMaria209 AnaMaria209 Buna ziua am o mare problema si nu stiu ce este de facut Am inchiriat in urma cu 5 luni un apartament contractul a fost incheiat pe loc cu pixul de mana in ... (vezi toată discuția)
Locuiesc cu chirie intr-o camera (apartament 4 camere), celelalte ... robert1972 robert1972 locuiesc cu chirie intr-o camera(apartament 4 camere..celelalte 3 camere fiind ocupate de alti chiriasi).din probleme de sanatate +probleme la locul de ... (vezi toată discuția)