avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Parcare masini firma sediu la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Parcare masini firma sediu la bloc

Buna ziua,

Nu gasesc nicaieri o informatie legata de cat de multe locuri de parcare poate ocupa o firma cu sediul la parterul unui bloc, in Galati. Mentionez ca este vorba despre o parcare publica, deci primul venit, primul servit, dar si daca firma aceasta are 10 masini, nu prea e ok fata de locatarii blocului care au masini si vor sa isi lase masina in parcarea blocului...

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 30 Mai 2023
Georgiana9020, utilizator
Cel mai recent răspuns: ibn , utilizator 08:24, 2 Iunie 2023
www.avocatnet.ro/forum/discu...

Poftim IFOSE de VATAFI
Exista fost art 25 actual 120 din legea LEGE nr. 265 din 22 iulie 2022
privind registrul comerţului şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative cu incidenţă asupra înregistrării în registrul comerţului care spune asa:
Art. 120
(1)Orice persoană fizică sau juridică prejudiciată ca efect al unei înmatriculări ori printr-o menţiune în registrul comerţului are dreptul să ceară judecătoriei, în cazul profesioniştilor persoane fizice, şi tribunalului/tribunalului specializat, în cazul profesioniştilor persoane juridice, radierea înregistrării generatoare de prejudicii şi, după caz, repunerea în situaţia anterioară, în tot sau numai cu privire la anumite elemente ale acesteia.
(2)Cererea se depune la oficiul registrului comerţului în care este înregistrat profesionistul şi despre aceasta se face menţiune în registrul comerţului. În termen de 3 zile lucrătoare de la data depunerii, oficiul registrului comerţului înaintează cererea judecătoriei, tribunalului/tribunalului specializat în a cărui rază teritorială se află sediul profesionistului, iar în cazul sucursalei înfiinţate în alt judeţ, la cererea persoanei juridice prejudiciate, la tribunalul/tribunalul specializat din judeţul în care îşi are sediul sucursala.

Legea este aici [ link extern ]
ultima lege la categoria legi.
sau mai exact direct legea [ link extern ]

Cererea se depune la ONRC unde are sediul social acea societate nu la sediul secundar in cazul in care e o firma mare cu multe sedii.
Ultima modificare: Miercuri, 31 Mai 2023
w_v_w_v, utilizator
3 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Corectez atunci, e vorba de ifose de vatafi cu disfunctionalitati, adica nu inteleg ce citesc.. :)

Ce prejudiciu a suferit asociatia " ca efect al unei inmatriculari ori printr-o mentiune in registrul comertului" in cazul de fata ?!?

Si ce are retragerea avizului, adica sa "zboare" :) , cu "are dreptul să ceară judecătoriei" ?!? Mergeti la judecatorie atunci !

Mai puteti incerca si cu alte prostii de acest gen.

Uite ce scrie chiar la inceputul acestei legi:
LEGE nr. 265 din 22 iulie 2022
privind registrul comerțului și pentru modificarea și completarea altor acte normative cu incidență asupra înregistrării în registrul comerțului
EMITENT
PARLAMENTUL ROMÂNIEI
Publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 750 din 26 iulie 2022
Parlamentul României adoptă prezenta lege.
Capitolul I Dispoziții generale
Secţiunea 1 Domeniul de aplicare
Articolul 1
Prezenta lege reglementează:
a) procedura de înregistrare în registrul comerțului pe baza controlului registratorului de registrul comerțului sau, după caz, în baza hotărârii instanței judecătorești;
b) statutul registratorului de registrul comerțului, denumit în continuare registrator;
c) modul de organizare și funcționare a Oficiului Național al Registrului Comerțului, denumit în continuare ONRC, și a oficiilor registrului comerțului de pe lângă tribunale, denumite în continuare oficiile registrului comerțului.

Unde-s parcarile publice mentionate ?!?
Vinati cai verzi pe pereti.
Ultima modificare: Miercuri, 31 Mai 2023
latka, moderator
Problema apare datorita raportului defavorabil intre cererea si oferta de locuri de parcare, si se va amplifica in viitor. Si masinilor firmei, cat si locatarilor li se aplica din cate inteleg regula primul venit, primul servit. Deci pana una alta si cautarea dreptatii in acest caz presupune eforturi si stres. Asadar, avand in vedere ca masinile de firma cat si a le locatarilor lipsesc partial in timpul programului de lucru zilnic, mai util ar fi sa ocupati un loc de parcare intre aceste ore si astfel il aveti asigurat. E doar o sugestie pe care eu o aplic cu succes. Alternativa este parcarea de resedinta platita, care are si ea limitari datorita primului alineat. Toate cele bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunere cerere onrc MihaelaaC73 MihaelaaC73 Buna ziua, Cererea de modificare a obiectului principal de activitate precum si documentele in sustinerea acesteia pot fi depuse la oricare dintre oficiile ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl pentru altcineva teodorailie teodorailie Pot ajuta un prieten sa isi infiinteze un SRL chiar daca eu nu sunt avocat sau reprezentant legal al acestuia? Intrebarea este daca eu persoana fizica pot ... (vezi toată discuția)
Parcare auto - domeniu public si privat . FlorinCristian FlorinCristian Buna Seara , Apelez la sfatul dvs , ca-n nenumerate randuri pentru a ma indruma intr-o chestiune din viata de zi cu zi .. problema parcarilor auto . Am un ... (vezi toată discuția)