Buna seara !
Am primit hotararea judecatoreasca urmare chemarii in judecata a angajatorului pentru plata drepturi salariale restante - mi s-a dat castig de cauza in privinta drepturilor banesti si a fost obligat angajatorul sa-mi plateasca.
De asemenea, am primit si de la ITM un raspuns scris, in care mi s-a comunicat ca i s-a dat termen limita ziua de ieri angajatorului ca sa-mi plateasca restantele salariale. Problema mea si intrebarea mea este : ce fac eu cu toate aceste acte care-mi dau dreptate, iar fostul angajator nu da nici un semn de viata ??? Totusi, cum pot sa-mi recuperez drepturile banesti cuvenite si recunoscute ? Am citit in Codul pr civ ca hotararile judecatoresti in cazul drepturilor izvorate din raportul de munca sunt executorii de drept. Va rog sa-mi explicati si sa ma indrumati-ma ce mai trebuie sa fac. Va multumesc.
Irevocabila este numai atunci cand nu s-a declarat recurs in termenul legal sau daca in recurs s-a mentinut hotararea instantei de fond !!! Sau asa era ultima data cand am citit eu procedura...
Te inteleg..perfect!. Am trecut si eu pe acolo. . #-o Dupa 23 de munca, se desfiinteaza abuziv postul(iunie 2008), i-am dat in judecata , am castigat, am sentinta definitiva, am ajuns la executor, intre timp firma a intrat in insolventa, executorul m-a trimis la lichidator, acesta a verificat lista creditorilor(daca bine zic)..nici nu eram trecuta pe lista X-(, am facut actele necesare si m-am inscris pe lista (iulie 2009) si de atunci tooooot astept ca firma sa se hotarasca daca se reorganizeaza sau falimenteaza. Deci.....
faceti o cerere la arhiva tribunalului pentru legalizarea hotararii(taxa timbru 2 lei,timbru judiciar 0.15) si notificati angajatorul sa va plateasca in 5 zile cu indicarea numarului dumneavoastra de cont.Daca nu va efectueaza plata va adresati executorului judecatoresc.
Hotarare definitiva
ioasaf
Buna ziua !
Va rog daca ma poate ajuta cineva cu pasii care trebuie urmati pentru ca o hotarare judecatoreasca sa ramana definitiva.
In urma unui proces ... (vezi toată discuția)