Buna seara !
Am primit hotararea judecatoreasca urmare chemarii in judecata a angajatorului pentru plata drepturi salariale restante - mi s-a dat castig de cauza in privinta drepturilor banesti si a fost obligat angajatorul sa-mi plateasca.
De asemenea, am primit si de la ITM un raspuns scris, in care mi s-a comunicat ca i s-a dat termen limita ziua de ieri angajatorului ca sa-mi plateasca restantele salariale. Problema mea si intrebarea mea este : ce fac eu cu toate aceste acte care-mi dau dreptate, iar fostul angajator nu da nici un semn de viata ??? Totusi, cum pot sa-mi recuperez drepturile banesti cuvenite si recunoscute ? Am citit in Codul pr civ ca hotararile judecatoresti in cazul drepturilor izvorate din raportul de munca sunt executorii de drept. Va rog sa-mi explicati si sa ma indrumati-ma ce mai trebuie sa fac. Va multumesc.
sunt intr-o situatie identica, mai putin faptul ca firma la care am fost angajat este in imposibilitate de plata; adica a inchis toate punctele de lucru si este in prag de faliment.
totusi intrebarea mea este ce poti face dupa ce depui plangerea penala.
ce variante exista ?
eu am trimis inainte sa legalizez decizia o cerere de executare in plic cu confirmare.
dupa aceea voi face plangere penala.
este ok daca nu am asteptat sa iasa legalizarea deciziei ?
Buna dimineata !
Cu scuzele de rigoare, as vrea sa intreb : eu trebuie sa legalizez hotararea pe care am primit-o, sau o copie pe care o voi trimite angajatorului ? Am asteptat pana astazi ca sa curga complet perioada de recurs si as vrea sa merg spre executare.
Intre timp, am fost din nou la ITM, unde am gasit o deschidere nesperata - am facut o noua sesizare cu nerespectarea termenelor impuse de ei si mi-au promis un nou control si un nou raspuns scris. A fost , de fapt, ultimul demers pe care l-am mai facut inainte de a cere executare silita si in speranta ca nu voi fi obligata sa apelez la ea.
Va multumesc.
Hotarare definitiva
ioasaf
Buna ziua !
Va rog daca ma poate ajuta cineva cu pasii care trebuie urmati pentru ca o hotarare judecatoreasca sa ramana definitiva.
In urma unui proces ... (vezi toată discuția)