avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Paternitate incertă -Șantaj cu bani dintr-o relație ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Paternitate incertă -Șantaj cu bani dintr-o relație extraconjugala

Soțul unei prietene a avut o relație extraconjugală cu o femeie căsătorită. Aceasta a născut un copil care a fost înregistrat cu numele de familie al soțului. Între timp, acea femeie a divorțat și primește pensie alimentară pentru copil. Dar îl șantajează și pe soțul prietenei mele cu bani destul de mulți, pretinzând că ar fi copilul acestuia. Prietena mea nu știe care este adevărul, este sau nu este soțul ei tatăl biologic al acelui copil. De asemenea, nu știe dacă i-a făcut vreun test de paternitate cu care îl obligă să îi dea bani lunar. Soțul prietenei mele a recunoscut relația, dar neagă vehement că ar fi tatăl copilului. Spune că nu a dorit și nu dorește copil din relația respectivă. Totuși, sume importante și recurente dispar din salariu fără vreo justificare.
Ce este de făcut? Cum se poate afla adevărul? Cum se pot limita pagubele financiare în eventualitatea unui nedorit moștenitor?
Ultima modificare: Marți, 1 August 2023
Anais30, utilizator
Exact despre asta este vorba! Are și bunuri dinainte de căsătorie și foarte multe făcute ulterior, în timpul căsătoriei, din moșteniri multiple ale ei și salariile ei mari. El nu a avut contribuții financiare semnificative, contribuțiile în casă au fost foarte dezechilibrate.

Dapix a scris:

Soția lui (prietena dvs) are bunuri proprii dobândite înainte de căsătorie`?
Sau a cumpărat bunuri după căsatorie`? Vă întreb, pentru ca bunurile dobândite pe timpul căsătoriei sunt comune cu soțul.

4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu cred ca are interes sotul sa tagaduiasca paternitatea, nu vrea sa devina in acte parinte, chiar daca e parinte biologic.
nici femeia nu are interes daca ciuguleste si de la cel din acte si de la biologic.
Daca afla fostul sot, el ar avea interes ca sa nu mai platesca pensie.

Dapix a scris:

Rezolvarea este la instanța de judecată. Să solicite instanței tăgada de paternitate și efectuarea testului ADN.
Apoi prin testul ADN va afla dacă este tatăl natural al copilului, sau nu.

Totuși, sume importante și recurente dispar din salariu fără vreo justificare.
poate
Prietena are posibilitatea sa puna frana acestui obicei prin divort, financiar nu are de suferit, din ce ziceti
de unde stie ca il santajeaza femeia aia , de la sot ? el poate da bani si altor femei, poate nici nu da copilului.
prietena dvs poate cere pensie sau bani pt nevoile casatoriei si in timpul casatoriei daca el nu intelege sa contribuie la cheltuieli.

acel copil poate aparea ca si copil in acte oricand, deci femeia ar trebui sa isi ia masuri, Poate face inclusiv partaj in timpul casatorei ca la decesul sotului sa nu imparta prea multe cu mostenitorii lui.
Ultima modificare: Marți, 1 August 2023
gi-jane2, moderator
1. Într-adevăr, nu este în avantajul nimănui un proces de paternitate. Poate doar în avantajul fostului soț cu numele. Care, fost soț, nu presupune faptul că ar putea să nu fie tatăl biologic. Și nici măcar nu știm dacă este cu adevărat sau nu tatăl biologic. Amanta vrea să ciugulească de la ambii, iar presupusul părinte biologic, adică soțul prietenei mele,, nu are chef de pensie alimentară oficială, susținând în ruptul capului că nu este copilul lui. De ce se ascunde? Pentru că survin și implicații din partea familiei lui extinse (frații, părinții lui, unchii și mătușile care o plac mult pe prietena mea, pentru devotamentul și seriozitatea pe care le dovedește față familie, față de soț și copii) fapt care nu i-ar fi tocmai favorabil domnului respectiv. Tevatură!
În altă ordine de idei, copiii prietenei mele sunt mari. Zero pensie alimentară după divorț! De asemenea, prietena mea a făcut greșeli colosale - având o firească încredere în soț, aviz amatoarelor! - Adică, l-a făcut coproprietar pe multe din achizițiile ei din timpul căsătoriei. Deci la divorț ar pierde masiv., plus că bunurile obținute în timpul căsătoriei sunt bunuri comune, deci se partajează. Am scris mai sus că el nu a contribuit financiar decât în foarte mică măsură. Așadar, situația ei este foarte complicată. Prietena mea trebuie să își ia măsuri de siguranță. Este extrem de afectată psihic, iar o gaură financiară mare ar adânci și mai mult această stare psihică. Eu nu am știut ce sfat să îi dau. De dragul ei m-am adresat aici, cerându-vă ajutor.

Ultima modificare: Miercuri, 2 August 2023
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa ne asumam greselile si sa mergem mai departe. Sa il sustina financiar pe mai departe in conditiile in care el nu schimba nimic la dinamica relatiei, nu cred ca e cea mai buna solutie.
Poate stau la masa tratativelor sa vada cum continua pe mai departe, impreuna sau separat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveți dreptate, toți trebuie să ne asumăm faptele și greșelile. I-am spus chiar astăzi acest lucru, dar prietena mea m-a întrebat: a avea încredere în partenerul de viață este ceva greșit? Oare o relație nu se întemeiază pe încredere? Ar fi trebuit să îl verific întruna, la fiecare pas? Părea clear cristal! A jucat magistral cartea cinstei, merită premiul Oscar pentru interpretare. O fi mai bine să nu ieși din priză cu vigilența?

Ultima modificare: Miercuri, 2 August 2023
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Stabilire paternitate mirceatoader mirceatoader buna ziua. va rog sa ma ajutati cu un sfat: daca fostii soti reiau relatia (dar momentan nu se mai recasatoresc) iar femeia este insarcinata cu alt barbat care ... (vezi toată discuția)
Mama divortata dar are copil cu alt barbat inutza13 inutza13 buna ziua, sora mea este separata de primul sot iar sentinta a aparut doar in noiembrie,adica acum 8 luni , ea acum are copil cu alt barbat ,ei fiind ... (vezi toată discuția)