avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cheltuieli copil minor Buna seara. Am urmatoarea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cheltuieli copil minor Buna seara. Am urmatoarea situatie. Sunt ...

Cheltuieli copil minor

Buna seara.
Am urmatoarea situatie.
Sunt divortat si platesc o pensie alimentara, considerabila, pentru un copil de 7 ani. Mereu cand ma vad cu el are aceleasi haine si incaltari.
Vreau sa stiu daca exista o baza legata prin care se poate afla pe ce se cheltuie banii din pensia alimentara.
Daca m-as raporta la lege care spune ca ambii parinti contribuie in mod egal la cresterea ... etc. a copilului ar trebui ca ambii sa contribuim cu aceeasi suma de bani, fapt ce nu se intampla.
Cel mai recent răspuns: alina.cr7 , utilizator 11:05, 1 Septembrie 2023
Am inteles.
Dar nu mi se pare corect ca eu ca parinte nerezident sa dau explicatii despre veniturile mele. Pensia pe care eu o platesc pentru copil este cat venitul mamei. Daca cel mic are o excursie, face o sesiune foto la scoala.... etc. Mama ori imi cere sa dau jumatate din costurile respective ori nu primesc o poza de exemplu si mi se raspunde ... ca nu ai dat bani pentru poza.
Multumesc pentru raspuns. Inca o data tatii sunt rau dezavantajati in Romania.
5 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
PaulHu a scris:
Inca o data tatii sunt rau dezavantajati in Romania.


Nu este adevarat. Urmaresc de cativa ani diverse forum-uri din strainatate, sa vedeti acolo. Pe langa pensia de intretinere... asigurare sanatate, 70% servicii medicale neasigurate, jumate la imbracaminte, echipament, rechizite, excursii, sport... nu platesti extra, nici o problema, ti se adauga la pensia de intretinere... la buna intelegere mai negociezi, te mai faci ca ploua... pensia de intretinere o platesti sau...

Daca-i poza pe hartie s-o taie, sa va dea jumatate? Daca vreti poza pe hartie... faceti "comanda" la educatoare sau la cine se ocupa.

Daca-s excursii la scoala... de unde credeti ca are poze? Poate il insoteste. Socializati cu parintii, mergeti la sedintele cu parintii... vedeti cum faceti sa fiti implicat... nu trebuie sa va trimita mama... nu mai sunteti intr-o situatie in care sa aveti control asupra si prin mama.
2 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu cred ca tatii sunt dezavantajati in Romania. Si va spun ca eu am platit 20 ani pensie de intretinere si nu-mi pare rau. Am mentinut si o relatie de comunicare cu mama. Am folosit transferul bancar. Ceea ce deduc din descrierea dumneavoastra este ca va ganditi ca exa foloseste o parte din banii primiti in interes propriu. Cum ati fi gandit daca dumneavoastra erati magnat si dumneaei casnica? Nu uitati ca pana la urma este copilul dumneavoastra care va mosteni atat pe mama cat si pe dumneavoastra. Succes!
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Hotararile privind copii nu sunt imuabile pana la majoratul lor sau 26 ani daca studiaza.
Ele urmaresc binele copilului deci in clipa cand interesul lui e mai bine servit de o alta decizie puteti cere acea decizie in fata unei instante. Daca si instanta va vedea lucrurile la fel e alta discutie, depinde mult de ce cereti si de profesionalismul avocatului.
Adunati dovezi ca nu primeste hainute noi sau ce alte aspecte va mai deranjeaza si cereti motivat plata unei parti sau totala a pensiei alimentare in natura.
Adunarea aritmetica a valorii chitantelor si facturilor e o operatie simpla :)
Nu credeti?
Putem lua codul civil si sa vedem ce drepturi au tatii si apoi sa mergem in instante sa vedem cat se respecta codul civil.
Apoi... cazul meu. Am custodie comuna, dupa toate solicitarile pe la diverse institutii facute de catre fosta sotie de a ma decadea din drepturi, au venit rapoarte pozitive, recomandari ca copilul sa petreaca cat mai mult timp cu mine... Instanta stabileste 2 weekenduri pe luna si jumatate din vacanta de vara si jumatate din cea de iarna. Atat!
Cand o rog pe fosta sotie sa imi vad copilul ... nu se poate, doarme, azi nu e ziua ta... etc.
Comunicare? Vi se pare normal ca un parinte sa se roage de celalat parinte sa isi vada copilul?
De ce exista la tv anunturi precum "Pentru sanatatea emotionala a copilului tau... etc.. sa petreci cat mai mult timpu cu el." Nu am pretentia la a face timpul jumatate cu mama, dar macar sa existe un echilibru si o continuitate a timpului. Daca dvs. va multumiti cu 2 weekenduri pe luna... eu nu ma multumesc.
Iar ca sa va mosteneasca pe dvs. trebuie sa fiti prezent in viata lui, altfel nu sunteti decat un vizitator.

Alte discuții în legătură

Aș vrea ca o parte din pensia de întreținere a minorului să fie depusă într-un cont. am șanse să obțin acest lucru în instanță dacă mama nu este de acord? AlexDimulescu AlexDimulescu Platesc pensie alimentara ca 25% din venitul lunar. Acum urmeaza sa imi schimb serviciul si aceasta suma v a deveni substantiala. Vreau ca din acesti bani ... (vezi toată discuția)
Caz de materialism sau ignoranta? Kittyy Kittyy Tatal unui copil de 1 an plateste acestuia, drept pensie de intretinere, 25 de milioane lei vechi ( adica 25% din veniturile sale) ( el avand o pozitie ... (vezi toată discuția)
Va cer ajutorul! doru voinea doru voinea m-am despartit de sotie acum 2.5 luni. a plecat la parintii ei si nu s-a mai intors. in urma casatoriei noastre ,rezulta doi coppii minori. cand a plecat nu a ... (vezi toată discuția)