avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cheltuieli copil minor Buna seara. Am urmatoarea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cheltuieli copil minor Buna seara. Am urmatoarea situatie. Sunt ...

Cheltuieli copil minor

Buna seara.
Am urmatoarea situatie.
Sunt divortat si platesc o pensie alimentara, considerabila, pentru un copil de 7 ani. Mereu cand ma vad cu el are aceleasi haine si incaltari.
Vreau sa stiu daca exista o baza legata prin care se poate afla pe ce se cheltuie banii din pensia alimentara.
Daca m-as raporta la lege care spune ca ambii parinti contribuie in mod egal la cresterea ... etc. a copilului ar trebui ca ambii sa contribuim cu aceeasi suma de bani, fapt ce nu se intampla.
Cel mai recent răspuns: alina.cr7 , utilizator 11:05, 1 Septembrie 2023
Ca sa fiu clar. Nu ma deranjeaza sa ii dau acei bani copilului. Este copilul meu si il iubesc.
Momentul in care vad cate schimbari face mama in jurul ei iar copilul ... nu primeste niciun efort nu imi place. Imi pare rau ca nu pot veni cu exemple concrete pentru ca este posibil ca mama sa fie si ea pe aici si sa citeasca.
In momentul acesta vorbesc cu copilul si imi spune ca ma iubeste, ca ii e dor de mine... etc. ca maine vrea sa ne vedem, iar maine mama vine si imi gaseste un motiv si nu il mai vad.
Amiabil, am fost. Sunt nenumarate ocaziile in care avocatul si cei din jur mi-au spus sa ma adresez autoritatilor si nu am facut-o ca sa nu ne dam peste picioare. Dar cat?
"Fericirea"mamei ar fi daca eu as renunta la custodie in favoarea ei. Astfel incat ea sa poata decide orice, oricand, oricum pentru fiul nostru.
La inceputul anului m-am intalnit cu mama si am incercat sa gasim o cale amiabila de a imparte timpul astfel incat sa fie bine pentru copilul nostru. Pentru ca sincer, weekendul 1 si 3 (a nu se intelege weekend-uri impare) pentru mine ca tata nu sunt suficiente. Am propus sa facem weekenduri alternative pentru ca astfel eliminam posibilitatile in care exista 5 weekend-uri intr-o luna iar unul din noi ar avea 2 weekenduri consecutive... plus weekend-urile care se termina si incep in alta luna. A refuzat categoric aceasta varianta spunand ca ea are programate toate weekend-urile in acest an.
Intreb azi ceva despre copil si primesc raspuns peste 3 zile... iar cel mai lung raspuns... inca il astept din aprilie...
Amiabil? Cum?
Cum demonstrezi o alienare?
Cum iti aperi dreptul la vizita? Niciun executor nu intra in casa dupa copil sa il aduca.
Cu ce sunt aparati tatii in tara asta?
Va inteleg, sunt si eu intr-o situatie asemanatoare. din fericire am si ziua de miercuri cu copilul, iar mama de 4 ani se chinuie sa mi-o reduca sau elimine.
Legat de pensia alimentara nu veti obtine mare lucru orice ati face. Pentru binele copilului o veti plati, veti plati si in plus diverse activitati extra. Copilul va vedea mai tarziu.
Instantele nu au ceva cu tatii; considera ca minorul e dependent de mama pana tarziu, spre 10-12 ani. Mentalitatea aceasta a societatii, ca tatii sunt dezinteresati, razbunatori si parinti de rang inferior, inca nu a fost schimbata de codul civil din 2011. Nici in societate, nici in instantele de judecata.
Ce puteti face este sa va mutati cat mai aproape de domiciliul copilului, sa indurati sicanele mamei constant si sa reusiti sa mai vedeti copilul afara la joaca, sau la scoala.
Deci o punem pe mama la stalpul infamiei pentru ce cineva presupune, repet presupune, ca nu folosește banii cum crede ca ar trebui acel cineva. Controale, fisc, ANAF, Deci judecătorul trebuie sa se erijeze în investigator , de care, sunt curioasa, apropo de separarea puterilor în stat. Repet, ascultarea ambele părți este esențială, în toate cazurile de altfel. Apropo instanțele din România sunt foarte permisive fata de tati. Am văzut pensii alimentare (de fapt pensie întreținere minor) de 50 euro pentru ca tatal nu declara venituri în România dar în alta țară avea un salariu de 1500 euro lunar,.. Faptul ca mama are un salariu egal cu pensia de întreținere minor este irelevant. E dovada ca minorul are o viață buna iar mama cheltuiește pentru ea din banii câștigați de ea. Pentru utilizator PaulHu sentințele în ce privește un minor nu sunt definitive, sunt mereu supuse schimbării, deci cereți în instanță suplimentarea programului de vizita, sa vorbiți cu minorul la telefon, pe videocamera, să-l luați de la școală o zi pe săptămână sa petreceți mai mult timp cu el, Acestea sunt cereri rezonabile și cu șansă de câștig . Alte cereri sunt supuse eșecului din start. Iar dacă mama se opune fără motiv atunci puteți cere ca instituțiile statului sa acționeze. Nu va ascunde ca astfel de acțiuni chiar câștigate lasă traume copilului. De dv depinde ce doriți. Va urez succes.
Deci daca vreau mai mult timp cu copilul sa ma duc in instanta... pentru ca dupa cum spuneti dvs.
instanțele din România sunt foarte permisive fata de tati
.
Desi toate rapoartele solicitate de fosta sotie au iesit favorabile mie si s-a recomandat sa am timp cu cel mic si in timpul saptamanii instanta nu a facut acest lucru. Nu a motivat de ce nu da acest timp desi l-am solicitat.

Apoi spuneti
dacă mama se opune fără motiv atunci puteți cere ca instituțiile statului sa acționeze. Nu va ascunde ca astfel de acțiuni chiar câștigate lasă traume copilului.

Daca vreau sa fiu prezent in viata copilului iar ca cel mic sa ma aiba in preajma lui astfel incat sa creasca echilibrat.... sa merg in fata institutiilor statului daaaaar... acest lucru lasa traume.
Revenim... Legea in tara asta nu sprijina tatii!

Art 402 din noul cod civil
(1) Instanţa de tutelă, prin hotărârea de divorţ, stabileşte contribuţia fiecărui părinte la cheltuielile de creştere, educare, învăţătură şi pregătire profesională a copiilor.

Deci pe mama nu o putem intreba de venituri dar pe tata putem. Pe tata putem sa il somam la locul de munca. Il putem târâ prin diverse institutii ale statului. Il puricam pe la ANAF... etc. El poate da socoteala la orice, ca e in interesul superior al copilului.
Repet nu m-am opus stabilirii pensiei alimentare de 1/4. Am spus doar ca pentru copilul nostru eu nu vad nimic. Iar cand in 12 luni ai cate 1000 de euro pe luna, as spune ca e un purcoi de bani pentru un copil de 7 ani, care merge de acasa la scoala si inapoi. Nimic altceva. Iar mama spune ca nu mai are niciun leu din 12000 de euro.

Apoi, daca vrem sa fim mai catolici decat Papa, cel mic ar trebuie sa stea cu mine o luna de zile pe vara. Si eu ca tata am cheltuieli cu el ca nu vine cu curent, gaze, mancare, apa in buzunare de acasa de la mama. In tot acest timp cel mic nu mai consuma nimic la mama... dar mama in continuare primeste banii.
Stiu ca pentru ce am scris voi primi multa ura...
Legea este in interesul minorului, iar daca cititi cu atentie legile, veti vedea ca sunt facute ca sa sprijine implicarea ambilor parinti in cresterea si dezvoltarea lui: pensie in natura, autoritate parinteasca in comun, egalitate in drepturi etc.
In practica, cele 2 weekenduri sfinte, orice acte s-ar depune; pensie in bani - daca sunteti de buna credinta, veti plati; deciziile le ia mama si ramaneti spectator.

Alte discuții în legătură

Aș vrea ca o parte din pensia de întreținere a minorului să fie depusă într-un cont. am șanse să obțin acest lucru în instanță dacă mama nu este de acord? AlexDimulescu AlexDimulescu Platesc pensie alimentara ca 25% din venitul lunar. Acum urmeaza sa imi schimb serviciul si aceasta suma v a deveni substantiala. Vreau ca din acesti bani ... (vezi toată discuția)
Caz de materialism sau ignoranta? Kittyy Kittyy Tatal unui copil de 1 an plateste acestuia, drept pensie de intretinere, 25 de milioane lei vechi ( adica 25% din veniturile sale) ( el avand o pozitie ... (vezi toată discuția)
Va cer ajutorul! doru voinea doru voinea m-am despartit de sotie acum 2.5 luni. a plecat la parintii ei si nu s-a mai intors. in urma casatoriei noastre ,rezulta doi coppii minori. cand a plecat nu a ... (vezi toată discuția)