avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cheltuieli copil minor Buna seara. Am urmatoarea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cheltuieli copil minor Buna seara. Am urmatoarea situatie. Sunt ...

Cheltuieli copil minor

Buna seara.
Am urmatoarea situatie.
Sunt divortat si platesc o pensie alimentara, considerabila, pentru un copil de 7 ani. Mereu cand ma vad cu el are aceleasi haine si incaltari.
Vreau sa stiu daca exista o baza legata prin care se poate afla pe ce se cheltuie banii din pensia alimentara.
Daca m-as raporta la lege care spune ca ambii parinti contribuie in mod egal la cresterea ... etc. a copilului ar trebui ca ambii sa contribuim cu aceeasi suma de bani, fapt ce nu se intampla.
Cel mai recent răspuns: alina.cr7 , utilizator 11:05, 1 Septembrie 2023
Buna ziua,

Din punctul meu de vedere trebuie sa insistati pe cale judecatoreasca, dat fiind relatiile personale cu mama copilului, sa modificati programul substantial, custodie comuna, program aproximativ egal - daca va permite timpul/serviciul ( o stupizenie de nedescris varianta cu wekeendurile ), si solicitati astfel contributie majoritate in natura si minima in bani . Doar astfel:
1. ati petrece mai mult timp cu copilul si evident ati iutea sa ii asigurati cele necesare direct/nemijlocit
2. s-ar reduce suma pe care o achitati mamei coplului;
De acord . O precizare. Suma nu se achita mamei copilului. Mama doar primește banii și ii folosește în interesul minorului. Aici este confuzia. Copilul fiind minor nu poate primi și gestiona banii ( cum ar fi sa plătească întreținere, rechizite, mâncare etc. Mama are obligația și dreptul de a-i gestiona în interesul minorului evident. Acum dacă i-a luat o înghețată copilului și a mâncat și ea una fără sa specifice dacă a luat-o din banii de salariu hai s-o arestam pentru deturnare de fonduri. ;). toată discuția este de fapt cum se poate face ca tatal sa plătească pentru fiul iubit cât mai putin cu putința. În mod sigur va găsi un avocat care sa promoveze o acțiune în instanță, dacă se va limita la dreptul de vizita prelungit, vacanta etc. sunt sorți de izbândă, pentru restul....hai sa pedepsim mama prin intermediul bunăstării copilului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Puteti solicita inscrisuri doveditoare legate de plata pensiei de intretinere.

Puteti efectua o sesizare la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, in vederea programarii unor sedinte de consiliere, pentru a analiza modalitatea in care fosta sotie isi indeplineste obligatiile parentale.

Totodata, puteti trimite o notificare, prin avocat, in care cereti explicatii legate de pensia de intretinere, de modalitatea in care sunt investite sumele de bani primite, in acest sens.

Va sugerez sa ajungeti la un acord cu fosta sotie, in interesul superior al minorului.

"..... toată discuția este de fapt cum se poate face ca tatal sa plătească pentru fiul iubit cât mai putin cu putința."

Stimată eclair, Această afirmație arată că nu ați înțeles nimic ! Probabil că vă simțiți irațional prea legată ca femeie de punctul de vedere al profitoarei ! Mi se pare clar că omu' ar plăti chiar mai mult dar PENTRU COPIL !!! Poate o instanță, în înțelepciunea ei ar putea recomanda ședințe ale copilului cu un psiholog astfel ieșind poate adevărul la iveală sau poate ar putea stabili o sumă forfetară necesar a fi achitată de tată pentru cheltuieli cu hrana, lumină, gaze, eventual întreținere dacă locuiesc la bloc. Se poate stabili pe baza coșului mediu stabilit de institutul de statistică din care se scad restul cheltuielilor și se împarte la doi. Pentru celelalte nevoi ale copilului femeia urmând să-și anunțe fostul soț și de comun acord să achite ÎMPREUNĂ aceste cheltuieli. (îmbrăcăminte, încălțăminte, excursii, gadgeturi, etc......) Cu puțină bunăvoință, bunăcredință și imaginație problemele ar putea fi rezolvate ! De obicei, ca și în acest caz, oamenii de bunăcredință sunt puși la zid !!!
Ultima modificare: Miercuri, 30 August 2023
Daddy Erik, utilizator
Stimate Daddy ( nu stiu de ce, sau stiu de ce, esperienza profesionala ca avocat îmi spune) ca sunteți un tata care suferă din cauza unei hotărâri judecătorești în ce privește un minor. Deci sa schimbam Codul Civil , sa cerem ca un judecător sa decidă nu în baza legii ma în baza faptului ca mama din start este o profitoare, Și mai ce? Judecătorul sa stabilească cât trebuie sa consume lumina, gaz mâncare în baza statisticilor ?!!! Ce ne facem dacă minorul mănâncă mai mult decât spun statisticile? Codul Civil este clar și stabilește nu de la caz la caz mă în limita bunului simt pentru un minor. Exista oricând posibilitatea sa propuneți schimbarea legii. Sunt convinsă ca știți cum funcționează. Oricum constat ca, din păcate, tatii divorțați au probleme de acceptare a realității : divorț + pensie de întreținere minor+ program de vizita și vacanta. Sed lex dura lex.

Alte discuții în legătură

Aș vrea ca o parte din pensia de întreținere a minorului să fie depusă într-un cont. am șanse să obțin acest lucru în instanță dacă mama nu este de acord? AlexDimulescu AlexDimulescu Platesc pensie alimentara ca 25% din venitul lunar. Acum urmeaza sa imi schimb serviciul si aceasta suma v a deveni substantiala. Vreau ca din acesti bani ... (vezi toată discuția)
Caz de materialism sau ignoranta? Kittyy Kittyy Tatal unui copil de 1 an plateste acestuia, drept pensie de intretinere, 25 de milioane lei vechi ( adica 25% din veniturile sale) ( el avand o pozitie ... (vezi toată discuția)
Va cer ajutorul! doru voinea doru voinea m-am despartit de sotie acum 2.5 luni. a plecat la parintii ei si nu s-a mai intors. in urma casatoriei noastre ,rezulta doi coppii minori. cand a plecat nu a ... (vezi toată discuția)