Va rog sa-mi raspundeti daca se poate!
Sunt in concediu de crestere a copilului pana la 2 ani, si am ramas gravida.
In august ar trebui sa lucrez dar voi naste in septembrie.
Intrebarea ar fi, daca trebe sau nu sa lucrez intre cele doua concedii de crestere a copilului?
Sau intru direct in concediu perenatal din august pana la nastere?
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
buna ziua
am si eu o intrebare
la data de 12.11.2010 copilul va face 2 ani, eu in decembrie ar trebui sa nasc cel de-al doilea copil.
ce se intampla daca nu am angajator? unde imi depun actele pentru prenatal?
oare se depune tot acolo de unde se trimite alocatia copilului?
ce stiti in acest sens?
va multumesc
Buna ziua, va rog indrumati-ma ... sint in concediul de indemnizatie crestere copil pana in 07.08.2010 . contractul de munca mi l-a suspendat ITM-ul, deoarece filma a fost falimentata. Acum sunt insarcinata din nou in 17 saptamani, ar trebui sa nasc pe 15 ianuarie 2011. intrebarea mea este, daca ma angajez de pe data de 08.08.2010 pot beneficia din nou de alocatia si indemnizatia ptr crestere copil ? vor fi maxim 5 luni de munca... norma trebuie sa fie intreaga ?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
firjinia:
1. Puteti sa va angajati si cu numai o ora pe saptamana. Important este sa aveti un CIM pentru a putea obtine venituri profesionale impozabile.
2. Veti beneficia de indemnizatie pentru CCC2 deoarece perioada de CCC1 intra in cele 12 luni necesare calcului indemnizatiei pentru CCC.
elilov3:
1. Certificatele de maternitate le depuneti la Casa de Asigurari de Sanatate.
2. Apoi veti putea beneficia de CCC pana la 2 ani deoarece in calculul celor 12 luni premergatoare nasterii sunt admise si fractiuni de luna eligibile pentru a beneficia de indemnizatie.
sunt in concediu de cresterea copilului pana in iulie 2011. as vrea sa mai fac un copil, insa nu stiu daca voi mai avea dreptul la alocatia de crestere a copilului, odata ce nu voi naste pana va implini primul copil 2 ani. daca m-as intoarce la munca insarcinata si nu as implini un an de cotizatie, as putea sa mai intru in concediu de crestere a celui de-al doilea copil?
sotia mea a lucrat in invatamant ca suplinitor calificat pana a nascut. este in concediu de crestere a copilului pana in 7 septembrie 2011. intre timp a ramas din nou insarcinata si va naste al doilea copil cu aproximatie la inceputul lunii octombrie. pentru a-si relua activitatea in invatamant (pentru o luna), ar trebui sa sustina concursul de titularizare, lucru pe care vrea sa-l evite.
spuneti-mi va rog, ce altceva ar putea face, pentru a beneficia de un nou concediu de crestere a copilului.
va multumesc
Prenatal
laura2014
buna seara!am si eu intrebare:sunt insarcinata in 7luni pe data de 12septembrie2013 ar trebui sa nasc,Pe cartea de munca am intrerupere o luna de la ... (vezi toată discuția)