avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pentru cei deja pensionati
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pentru cei deja pensionati

Pentru cei deja pensionati , dupa aplicarea noii legi a pensiilor se recaculeaza punctajul general sau se ia in considerare punctajul total scris pe decizia de pensionare. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 12:07, 22 Martie 2024
Super ,.este valabil numai pentru Arhive ? sau si pentru intreprinderile la care am lucrat si care mai exista,.? cu respect,.
Este valabil pentru toti operatorii economici autorizați în prestarea de servicii arhivistice.
Ultima modificare: Duminică, 25 Februarie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
nu inteleg "puncte aferente indicelui de corectie"-puteti fi mai explicit
unde vad daca am primt pe decizie
puteti sa dati un exemplu de recalculare
Sa luam exemplu un barbat:
A realizat 50 de puncte in 30 de ani de contributivitate si a beneficiat de un indice de corectie de 1,41.
50:35=1,42857x141%=2,01428 punctaj mediu anual.
Daca transformam punctajul mediu anual de 2,01428 in puncte vom avea:2,01428x35=70,49980 puncte.
70,49980 - 50 = 20,49980 puncte aferente indicelui de corectie de 1,41.
Aceste 20,49980 puncte nu le veti vedea/regasi nicaieri.Asa cum am spus ele se regasesc doar in punctajul mediu anual.
La recalculare avem:
50+2,5 puncte de stabilitate = 52,5 x 81= 4253 lei pemnsie bruta.,
Pensia in plata este de 2,01428 x 2032= 4094 lei/brut.
deci, inteleg ca punctajul total obtinut care srie in decizie ramane si se aduga puntele de stabilitate
multumesc mult pentru amabilitate si raspuns

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am o singura intrebare: numarul total de puncte realizat ... jimmyjacksson jimmyjacksson buna ziua! am o singura intrebare: numarul total de puncte realizat la calcularea pensiei este punctajul mediu anual, respectiv 2,15045, inmultit cu stagiul ... (vezi toată discuția)
La calculul pensiei de la 1 septembrie , in cazul unei persoane ... freeanifer freeanifer La calculul pensiei de la 1 septembrie , in cazul unei persoane deja pensionate se iau in considerare numarul total de puncte din decizia de pensionare si se ... (vezi toată discuția)
Pensii dupa 23 ianuarie 2013 burgheauam burgheauam Buna ziua,cei pensionati din septembrie 2013 primesc majorari? (vezi toată discuția)