avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... În 2024 se pot face angajări la stat? Conform cărei ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

În 2024 se pot face angajări la stat? Conform cărei legi, ...

În 2024 se pot face angajări la stat? Conform cărei legi, ordonanțe sau hotarari?
Cel mai recent răspuns: Ion93 , utilizator 11:33, 30 Mai 2024
După care au voie sa angajeze exact pe aceleași posturi.
Nu, pe posturile care devin vacante in 2024 prin prin modificarea, suspendarea sau încetarea raporturilor de serviciu sau de muncă ale personalului.... scrie clar in lege .

De exemplu, daca la 01.05.2024 inceteaza un raport de munca/de serviciu , atunci pe acel post se poate organiza concurs/examen.
Încetarea raporturilor de serviciu se produce și când este concediata o persoana, nu? Deci concediază cu legea 296/2023 și angajează pe acel post pe altcineva cu ordonanta 115/2023
Depinde cand are loc concedierea .. OUG 115/2023 se refera la incetarile din anul 2024 .
Concedierea va avea loc în 2024

Alte discuții în legătură

Bună ziua,as dorii să știu dacă începând cu luna ianuarie ... Viovio36 Viovio36 Bună ziua,as dorii să știu dacă începând cu luna ianuarie se dă drumul la angajări la stat (in Ministerul Apărării mă interesează în mod special) (vezi toată discuția)
Organizare concurs post vacant Roni2018 Roni2018 buna ziua, pe 8 martie va iesi la pensie un angajat. 8 martie este data la care, angajatul indeplineste conditiile de varsta si stagiul de cotizare. Cand pot ... (vezi toată discuția)
Angajari 2010 klaudia772001 klaudia772001 In cadrul primariei avem trei persoane ale caror contracte de muncă vor expira in martie respectiv in mai anul curent. Acum cu destituirile care urmează sa ... (vezi toată discuția)