avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Situatie Avarii apa condominiu Case fara Asociatie ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Situatie Avarii apa condominiu Case fara Asociatie Proprietari constituita

buna ziua
avem urmatoarea situatie:
- condominiu de 10-12 case, din care 8 bransate la conducta de apa si canal
- apometre cu citire radio la 8 dintre case plus apometru general la conducta
- nu exista asociatie de proprietari (marea majoritate nu doreste constituirea)
- avem pierderi/diferente intre apometru general si individuale
- am avut o avarie uriasa, recent, de aprx 900mc
- familia mea e declarata cu 5 membri, o alta fam cu 3 membri, in rest sunt declarati cate 1-2 desi in case sunt 2-4 membri
- astfel, noi suportam aprx 30% din toate diferentele si mai ales din avaria uriasa recenta
- in cadrul investigatiilor legate de avarie, s a mai constatat ca 2 case sunt bransate la canalizare, fara a avea contract
AC Ilfov ne a informat ca nu pot reevalua situatia iar facturile recent emise trebuie achitate.

intrebarea mea este: cum putem noi gestiona aceasta situatie, respectiv:
- avem posibilitatea legala sa solicitam reechilibrarea impartilor avariilor si pierderilor anterioare ?
- daca se refuza constituirea asociatei de proprietari, exista alta parghie prin care putem rezolva situatii de acest gen ?

va multumesc anticipat pentru rabdare si raspunsuri
Marius
Cel mai recent răspuns: MariusCalin13 , utilizator 14:49, 18 Decembrie 2024
exact, chiar apailfov cand vorbim telefonic admit ca s-a furat apa; dar pe email oficial, nu mentioneaza deloc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Montare apometre cu citire radio petricadracea petricadracea Poate au mai fost astfel de situatii si am dori un sfat. Lunar sunt pierderi de apa rece/calda, desi la subsol este totul uscat iar la verificarea in ... (vezi toată discuția)
Refuzul eliberarii unei adeverinte Dumitru Beniamin Hotea Dumitru Beniamin Hotea In urma cu 2 ani societatea de distributie apa -canal a efectuat lucrai de extindere a retelei de distributie pe strada unde locuim . Dupa finalizarea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu formularea unei ... NICOL COSTACHE NICOL COSTACHE Buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu formularea unei notificari catre apa canal ilfov si totodata sa ma indrumati ce pot face. Am sa va povestesc pe ... (vezi toată discuția)