avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... OUG 159/2008 a fost declarata neconstitutionala!!!
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

OUG 159/2008 a fost declarata neconstitutionala!!!

Prin Decizia nr. 109 / 09.02.2010 pronuntata in dosarul nr. 3324D/2009, Curtea Constitutionala a ADMIS EXCEPTIA DE NECONSTITUTIONALITATE A DISPOZITIILOR O.U.G. nr. 159/2008 pentru modificarea si completarea Legii nr. 51/1995 pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat.

:hammer:Asta inseamna ca a picat si ultima tentativa a domnilor avocati din baroul lui Zamfirescu de a incerca sa elimine baroul lui Bota!
Nu pot decat sa rad fiindca doveste neputinta lor!
B-)
examene a scris:

:D si ex. din sept. a fost organizat in baza unei legi neconstitutionale

Da. Dar atunci nu stiam ca e asa:)

Eu ma intreb altceva. Am dat examen in septembrie. Am luat. Dat fiind ca eram consilier juridic definitiv, am cerut sa fiu inscrisa in tablou ca si avocat definitiv. MI s-a spus: NU, asta a fost examen pentru stagiari. Participand la el, ati renuntat la beneficiile ce v-ar fi fost oferit de definitivatul in profesia juridica anterioara.
Ok, acum sunt avocat stagiar.
Disparand OUG 159 ma gandesc ca nu mai exista examene pentru stagiari, pentru definitivi...ci examen de intrare in profesie. Iar cei care iau acest examen si sunt definitivi in profesia juridica anterioara, ar trebui sa fie avocati definitivi, nu? Adica si eu:)
FOARTE interesant.

La data cand s-a organizat examenul , in septembrie, ordonanta era in vigoare, nu era declarata neconstitutionala , si sincer, nu cred ca are efect retroactiv ! Dar culmea e , ca asa-i la noi , acum ca sunteti avocat stagiar , in urma examenul de admitere , nu stiu daca se va accepta sa deveniti , acum , avocat definitiv intrucat , culmea , ati ,,intrerupt ,,vechimea in functia juridica anterioara ! Total aiurea ! Dar poate nu-i asa ! :(
Nu vechime in functie juridica anterioara imi trebuia mie. Ci definitivatul. Pe care-l am. Pe care nu mi-l ia nimeni:) In baza caruia pot solicita sa fiu trecuta pe tabloul avocatilor definitivi.
Oricum situatia e cel putin draguta. :)
A fost publicat si Certificatul eliberat de Curtea Constitutionala.
Vezi: www.juridice.ro#-o
Nu stiu daca are vreo legatura cu lupta de suprematie a acestor barouri, insa exceptia a fost redicata de un CJ suparat ca nu putea intra in profesie fara examen:
Minuta: “Cu majoritate de voturi admite exceptia. Defintiva si general obligatorie.”

Autorul exceptiei, dr. George Dan Gogu, consilier juridic, a declarat pentru Juridice.ro: “In esenta, am contestat interzicerea admiterii in profesie cu scutire de examen pentru doctorii in drept si profesionistii cu 10 ani vechime. Prin cererea promovata am solicitatat constatarea neconstitutionalitatii prevederilor art. I. punctele 1-29, art. II, art. IIIa, art. IV; art. V din OUG nr. 159/2008. Deci nu si a capitolului V din ordonanta, cel referitor la Asistenta Judiciara, care, in opinia mea, este singurul domeniu pentru care Guvernul a justificat urgenta in nota de fundamentare.”
Ceea ce mi se pare corect!

Alte discuții în legătură

Cum devii avocat daca esti consilier juridic? CARMEN_LUCIANA2000 CARMEN_LUCIANA2000 sunt consilier juridic, am 2 ani si 8 luni vechime ca si consilier juridic la o primarie si as vrea sa stiu cum pot deveni avocat. se ia in considerare aceasta ... (vezi toată discuția)
Dupa cati ani poate deveni avocat un consilier juridic? just a girl just a girl va rog sa-mi spuneti care stiti dupa cati ani de cosilier poti sa te inscrii la devinitivat pentru a devenii avocat stagiar? va multumesc o zi frumoasa (vezi toată discuția)
Definitivat consilier juridic Juridika Juridika Buna ziua. As dori sa stiu daca inscrierea unui consilier juridic in Uniune dupa 7 ani de vechime in sistemul privat, mai atrage dupa sine sustinerea ... (vezi toată discuția)