avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua, În cazul în care întreținerea se ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua, În cazul în care întreținerea se plătește online, ...

Bună ziua,
În cazul în care întreținerea se plătește online, pe internet sau cu cardul cum se poate obține chitanța eliberată de casieria Asociației Proprietari.
Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Dr@gosch , utilizator 15:30, 6 Noiembrie 2025
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Incet incet ajung sa cred ca fiecare Asociatie isi merita....Dorelul. Dvs ati vrut de la inceput chitanta. Administratorul s-a straduit sa va faca pe plac, ca sigur l-ati batut si pe el la cap. Iar acum, intrebati care-i spilul? Asta va pot intreba si eu: care a fost rostul?
Treaba lui , daca atata Il duce capul …. Il va lua la intrebari contabilul cand va avea minus de casa … Numerarul pe care il are trebuie sa fie identic cu suma chitantelor emise . Daca e mai mic , are minus si trebuie sa puna banii din buzunar .
Ultima modificare: Luni, 29 Septembrie 2025
CHKa, utilizator
Buna ziua,

Astazi 11 0ctombrie 2025 am stat de vorba cu alti vecini care sunt interesati sa plateasca cu cardul, fara sa se mai complice cu casieria DAR stupoare mi-au spus ca dorel ‘l nostru de administratie le-ar fi recomandat sa plateasca la casirie deoarece plata cu cardul e mai complicata pina cind ajung banii in cash la casierie..
Ce pot eu sa inteleg este ca banii de intretinere pe care i-am platit cu cardul au ajuns pina la urma in cash in caseria AP, adica mi-au fost eliberate pina la urma chitante pt ca banii au fost transferati in cash din contul AP in caseria AP? ( adica ca si cum as fi platit fizic, cu cash, la casieria AP)

Va multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Octombrie 2025
Dr@gosch, utilizator
Banii platiti prin card ajung in contul asociatiei deschis la o banca, nu se intorc in casierie.
Din respectivul cont, asociatia plateste facturile comune emise pe asociatie.
Greutatea consta in faptul ca administratorul/ casierul asociatiei trebuie sa se deplaseze la banca, sa scoata extras de cont (pentru a afla, cine a platit in cont) pentru a putea calcula, in cunostinta de cauza, cota parte ce revine proprietarilor din total factura emisa.
Multumesc mult de promptitudinea raspunsului
Va rog sa-mi acordati un ragaz pt a exprima un raspuns adecvat
Va multumesc inca odatat.

Alte discuții în legătură

Impartirea cheltuielilor pe proprietari, la plata intretinerii prin ordin de plata latka latka Care sunt cheltuielile legate de contul bancar al unei asociatii ( in principiu m-ar interesa in mod specific la CEC Bank) si cum imparte cheltuielile pe ... (vezi toată discuția)
Contul bancar, plata on-line si registrul de casa ContSters235906 ContSters235906 Buna ziua, ma poate ajuta cineva in urmatoarea speta??....La asociatia de prop.unde activez ca administrator,mi s-a propus sa fac in asa fel incat oamenii ... (vezi toată discuția)
Plata intretinerii prin virament bancar deluria deluria Aveti idee daca plata intretinerii se poate face prin ordin de plata? Daca da, exista vreo varianta legala de a-l obliga pe presedintele asociatiei sa-mi spuna ... (vezi toată discuția)