Care sunt șansele de a câștiga un proces deschis pe seama faptului ca nu s au indexat pensiile pe contributivitate conform ultimei legi a pensiilor?
Și tot legat de pensii , este legal ca pensiilor pe contributivitate să li se aplice impozite pe venit și taxa de contribuție la sănătate?Pot fi considerate acestea ca fiind o suprataxare?Ce șanse de câștig are un proces în care se reclama aplicarea acestor taxe?
CHKa
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Stimate @safety , credeti ca cei care au venit la guvernare nu stiu de aceasta decizie ? doar e data cu doar putin peste doi ani in urma … Cata vreme au facut public faptul ca au acest lucru in vedere , in mod sigur s-au gandit la o modalitate de a elabora un act normativ care sa fie constitutional . Intr-un fel sau altul , tot va trebui sa platim asigurari de sanatate . Si - cu tot respectul - asa e normal . Ca Dragnea , in mod absolut populist , a scutit TOTI pensionarii de plata , e adevarat , doar ca e total anormal ca in jur de 5 milioane de contributori sa acopere cheltuielile medicale a vreo 19 milioane ( acum nu se plateste nimic pentru : pensionari , copii - chiar pana pe la 26 ani - , gravide , dizabili , urmasi beneficiari ai Legii recunostintei , si nici nu mai stiu cate alte categorii … ) . In orice tara , si oriunde , sanatatea costa . Ca am platit toata viata asigurare de sanatate - cum am mai auzit - nu e relevant . Ca - de pilda - asigurarea la masina , o platesti 10 , 20 ani fara evenimente , dar , daca se intampla un accident si nu o ai , nu ai nici un drept . Mentionez ca nu vorbesc din afara problemei , sunt si eu pensionara . Si voi avea de platit , daca se pastreaza plafonul de 4000 lei . Nu o voi face cu placere , dar inteleg DE CE va trebui sa platesc .
Buna ziua, din cate am inteles din presa, pensiile vor fi impozitate doar pe sumele ce depasesc 4000 lei. Adica daca un pensionar ia 4400 lei, se vor impozita doar acei 400 lei care sunt peste 4000 lei. Acuma, nu stiu exact cum este varianta de impozitare finala, eventual ma puteti corecta daca gresesc, dar eu asa am inteles ca se va aplica aceasta taxare.
Buna ziua, din cate am inteles din presa, pensiile vor fi impozitate doar pe sumele ce depasesc 4000 lei. Adica daca un pensionar ia 4400 lei, se vor impozita doar acei 400 lei care sunt peste 4000 lei. Acuma, nu stiu exact cum este varianta de impozitare finala, eventual ma puteti corecta daca gresesc, dar eu asa am inteles ca se va aplica aceasta taxare.
Daddy Erik
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu este un răspuns, este o întrebare consecutivă situației create prin intenția de reținerea pt. sănătate a 10% din pensie din ce depășește 4000 de lei. Eu chiar intenționez să solicit în civil anularea măsurii de impozitare cu 10% ce depășește 4000 de lei din pensie în temeiul Deciziei CCR nr. 650/2022 publicată în Monitorul Oficial nr. 1262/28,12,2022. Întrebarea mea este: pe cine chem în judecată ? Aștept un răspuns din partea unei persoane competente, cu pregătire juridică. Vă mulțumesc !