Care sunt șansele de a câștiga un proces deschis pe seama faptului ca nu s au indexat pensiile pe contributivitate conform ultimei legi a pensiilor?
Și tot legat de pensii , este legal ca pensiilor pe contributivitate să li se aplice impozite pe venit și taxa de contribuție la sănătate?Pot fi considerate acestea ca fiind o suprataxare?Ce șanse de câștig are un proces în care se reclama aplicarea acestor taxe?
legat de discutie cred ca este interesant de citit articolul de la aceasta adresa:[ link extern ]
CHKa
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
E perfect adevarat articolul , era limpede pentru oricine statea sa analizeze un pic - chiar fara sa aiba prea mari cunostinte economice - ca acestea sunt cauzele principale ale situatiei . Practic , in 2024 , si partial si in 2023 , efectiv s-a “ aruncat “ cu bani in oameni , mai ales la pensionari si la salariile celor din sectorul bugetar . Dar si in sistemul de burse . Ca exemplu , e absurd sa aiba 2 copii din parinti divortati , dar care ( parintii ) lucreaza in multinationale - unul director , celalalt tot pe functie mare - dreptul la bursa sociala ca familie monoparentala . E un exemplu din familia mea extinsa . Sunt copii care au dreptul simultan ( si le incaseaza pe toate ) : de boala , sociala si de merit . Cu cateva luni in urma , arata la tv o scoala cu copii mai … defavorizati , cu burse de merit ( ca se incadrau in procentul obligatoriu de acordat burse ) , cu note de corijenta . Ce sa mai vorbim de pensii , marite prin indexare la 01.01.2024 , si inca o data , substantial la marea majoritate a pensionarilor , la 01.09.2024 . Fara indoiala , era necesar sa fie legate pensiile de contributivitate , era si sarcina de la UE , cum era si sa ia masuri sa tenteze salariatul sa stea cat mai mult in productie , in loc sa devina pensionar . De aici - punctele de stabilitate , care au dat peste cap tot fondul de pensii , implicit deficitul . Valoarea de 81 lei a punctului de stabilitate , in opinia mea , a fost mult prea mare , a dus la marirea celor mai multe pensii cu sume importante , de data aceasta , FARA a avea legatura cu contributivitatea . Cand apar mai multi bani pe piata , fara acoperire in cresterea productiei , merg direct in inflatie , dupa cum lesne putem vedea . Ce au reusit guvernantii sa faca , cu toate pomenile ? pai , sa antagonizeze pe toata lumea , ca mai- toti au fost nemultumiti . De unde credeau ca va “ ninge “ cu voturi , a iesit … ce a iesit …PS. Eu insami sunt pensionara si incasez substantial din punctele de stabilitate , am avut 41 ani vechime , zi la zi . Dar asta nu ma impiedica sa vad realitatile …
Suntem pe Forum unde se discuta teme juridice, fiscale și de afaceri si nu mesaje/postari de genul Facebook/ TikTok.
Incercati sa respectati Regulamnetul de postare in Forum ..nu este pentru primda data cand se fac astfel de atentionari.