avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi

Reges-Online: Operațiuni esențiale și situații speciale. Ghid practic pentru o gestionare corectă și eficientă a registrului. Vezi agenda evenimentului și participă →

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... E obligatoriu sa-mi fie schimbate termopanele cu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

E obligatoriu sa-mi fie schimbate termopanele cu ocazia anveloparii ...

E obligatoriu sa-mi fie schimbate termopanele cu ocazia anveloparii blocului, daca ale mele au doar 2 ani? Se compenseaza costurile acestea din banii primariei? La sedinta aspciatiei de proprietari din 100 de membri s-au prezentat doar 20 iar din ei doar 15 au votat pentru anveloparea blocului. Majoritatea avem termopane montate pe banii nostri in ultimii 2-3 ani. Ni se spune {predintele asociatiei) ca schimbarea termopanelor e obligatorie ptr toti si ca inlocuirea lor va fi suportata de primarie in proportie de 95% - dar doar pe vorbe, nu ni prezinta niciun document din care sa rezulte nici obligativitatea schimbarii termopanelor, nici ca ar fi platite de primarie. Ce prevede legislatia in vigoare in cele 2 aspecte, va rog?
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 09:11, 27 August 2025
1 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua , daca este sa facem o paralele de caz , mergeti in service auto si montati piese noi si cateva de la dezmenbrari insa aveti pretentia sa fie toate cu garantie si raspunderea acelui service auto . Raspunsul este simplu si logic , aveti proprietatea intr-un ansamblul si pentru a avea garantia de calitate la anvelopare este de cele mai multe ori necesar sa se schimbe toate ansamblurile de usi si ferestre plus izolarea lor , doriti confort sporit care va mareste valoarea proprietatii ,suportati schimbarea , in unele proiecte de anvelopare nu se accepta alte modele de ferestre la culoare , compartimentare si marime . Din punct de vedere legal legea 196 prevede sa respectati hotararea adunarii generale care a votat schimbarea , puteti contesta in instanta insa blocati proiectul de anvelopare sau blocati lucrarea prin refuzul de a conforma inlocuirii tuturor ferestrelor . Aici nu vorbim de excepti si derogari , vorbim doar de respectarea unui proiect de anvelopare care nu se face pe banii nostri si care are clauze stricte de la cei care dau banii .Cu fondurile europene si ale administratiei locale si bancare nu te joci cum vrei tu .
Ultima modificare: Marți, 26 August 2025
Oprisanescu Stefan, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeți și vedeți că la. Unele blocuri deja anvelopate, unele ferestre au alta culoare. In plus sunt unii care pe banii lor schimba după anvelopate. Nu se mai închide cum trebuie, sisteme de închidere blocate parțial, șuieră vântul și să nu mai zic când intră și apă la ploi torențiale pe la garnituri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocul în care locuiesc a intrat într-un progam de reabilitare termică ... Constantin Dobre Constantin Dobre Bună ziua! Am o nelămurire și dumneavoastră m-ați putea lămuri. Blocul în care locuiesc a intrat într-un progam de reabilitare termică, programul ... (vezi toată discuția)
Reabilitare termica a blocului si obligativitatea schimbarii termopanelor Nicu2015 Nicu2015 Buna ziua. Locuiesc de cativa ani in blocul E21, din str. Nicolae Sebe, nr. 11 sector 3 Bucuresti. Cand m-am mutat in acest apartament tot ceea ce tine de ... (vezi toată discuția)
Montaj grilaje geamuri parter Stef_74 Stef_74 Buna ziua.Exista vre-o lege în care îmi interzice,sa pun grilaje la geamuri,după izolare termica a blocului?Primăriea a pus schele pe fațada ... (vezi toată discuția)