avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Dacă blocul a fost prevazut fără acoperiș din ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Dacă blocul a fost prevazut fără acoperiș din fabricație ...

Dacă blocul a fost prevazut fără acoperiș din fabricație (doar smoala și carton) și apoi ulterior cei de la ultimul nivel au vrut să și facă acoperiș ca să-și depoziteze fel de fel, de ce sunt obligați toți locatarii sa participe la repararea lui?
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 11:24, 8 Septembrie 2025
@Adam Grecu
Nu ati citit ? Proprietarii de la ultimul etaj si-au construit acel acoperis, ca sa aiba spatii de depozitare. Cum sa participe toti, la repararea a ceva ce nu e proprietate comuna ? Or fi si niste magazii pe sus, etc.
Eu stiu ce am citit, dar dumneata care urmaresti mereu "izvoarele de drept", cum poti crede ca blocul nu a avut acoperis din fabricatie si ca cei de la ultimul nivel si-au construit acolo nush ce mansarda?
Dumneata, ca si mine ai citit ce zice autorul si dai cu presupusu' ca Nu sunt obligati, pe bune? Adica face fiecare ce vrea?
Dar daca cativa vecini si-au construit boxe (in acelasi stil caracteristic, romanesc), adica fara nici o aprobare/autorizatie, doar ei subt obligati sa intretina prin lucrari specifice, ace subsol?
Deci, am raspuns celui care a intrebat, asa cum m-am priceput, dar pe mine m-a mirat rasunsu dvs. Asta-i tot !
D-le Grecu, nu știu de nici o mansardă, nu e scris asa ceva, ci de spații de depozitare, sub acoperiș, nu știu de ce nu credeti, cunosc multe cazuri.
M-ati lamurit !
Daca avti impresia ca acolo pe terasa - unde se zice ca era fara acoperis din fabricatie, oamenii au construit ceva, un fel de acoperis - ca doar nu puteau sa depoziteze acolo nush ce lucruri, sub cerul liber... Pentru mine este clar : terasa este parte comuna a blocului, nici nu conteaza daca au avut autorizatie de construire sau nu. Daca este vorba de reparatii, cheltuielile sr repartizeaza la toti proprietarii, proportional cu c.p.i. Va rog sa ma credeti, stiu ce spun sau cum ziceati "... cunosc multe cazuri...".
Nu mai revin!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@Adam Grecu
Nu am discutat despre terasa, evident ca e parte comuna. Era vorba de acoperisul construit pe terasa. Utilizatorul spune ca a fost facut de catre cei de la ultimul etaj, unul dintre scopuri fiind sa aiba si spatiu de depozitare, sub acoperis. Ca unul ce locuiesc intr-un oras unde s-a intimplat acest fenomen pe multe blocuri, stiu ca in mare parte a fost dorinta celor de la ultimul etaj, ei au facut investitia.
Daca e vorba de reparatii, este evident ca nu e treaba decit a celor ce au dorit si au investit in acel acoperis, nu e treaba tuturor proprietarilor.

Alte discuții în legătură

Acoperisul blocului este parte comuna? andrei_70 andrei_70 Am cumparat un apartament la ultimul etaj al blocului. Blocul are acoperis insa la momentul achizitiei apartamentului nu am cerut nimanui acte sau ... (vezi toată discuția)
Acoperirea blocului cu mansarda Bozzo_NT Bozzo_NT Am mai intalnit forumuri pe care s-a discutat aceasta problema dar nu am reusit sa gasesc un raspuns precis la ceea ce ma intereseaza, motiv pentru care m-am ... (vezi toată discuția)
Acoperis sarpanta Edu13 Edu13 Buna ziua. Acum 10 ani sora mea a cumparat un apartament la etajul 4, prevazut cu sarpanta construita de fostul proprietar impreuna cu vecinul de langa. Nu ... (vezi toată discuția)