avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Dacă blocul a fost prevazut fără acoperiș din ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Dacă blocul a fost prevazut fără acoperiș din fabricație ...

Dacă blocul a fost prevazut fără acoperiș din fabricație (doar smoala și carton) și apoi ulterior cei de la ultimul nivel au vrut să și facă acoperiș ca să-și depoziteze fel de fel, de ce sunt obligați toți locatarii sa participe la repararea lui?
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 11:24, 8 Septembrie 2025
@latka , exact asa vad si eu lucrurile . TERASA e parte comuna , platim toti . Sarpanta nu e parte comuna , de fapt ocupa fara drept o parte comuna , iar cei care au edificat-o ar trebui sa plateasca asociatiei chirie pentru folosirea exclusiva a unui spatiu comun . Daca - de exemplu - Primaria ar decide sa amendeze asociatia pentru constructia ilegala ( daca nu asociatia a solicitat autorizatie de construire - este ilegala ) , cine ar trebui sa plateasca ? si cine ar trebui ( pe banii cui ) sa aduca terasa la starea initiala ? Si - si mai grav - daca , la o furtuna , vantul doboara acoperisul peste niste masini ( sa nu ne gandim la ceva mai sumbru ) , cine plateste pagubele ? Toti proprietarii ???
Ultima modificare: Luni, 8 Septembrie 2025
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acoperisul blocului este parte comuna? andrei_70 andrei_70 Am cumparat un apartament la ultimul etaj al blocului. Blocul are acoperis insa la momentul achizitiei apartamentului nu am cerut nimanui acte sau ... (vezi toată discuția)
Acoperirea blocului cu mansarda Bozzo_NT Bozzo_NT Am mai intalnit forumuri pe care s-a discutat aceasta problema dar nu am reusit sa gasesc un raspuns precis la ceea ce ma intereseaza, motiv pentru care m-am ... (vezi toată discuția)
Acoperis sarpanta Edu13 Edu13 Buna ziua. Acum 10 ani sora mea a cumparat un apartament la etajul 4, prevazut cu sarpanta construita de fostul proprietar impreuna cu vecinul de langa. Nu ... (vezi toată discuția)