avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... functionari publici
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

functionari publici

va rog sa-mi spuneti si mie ,daca sunt functionar public, referent cu atributiuni de asistenta sociala si am terminat fac. de sja brasov -administratie publica poate unitatea sa ma transfere pe un oost de agent agricol fara sa mai dau examen, cu toate ca acest post il ocupa un inginer agricol dar a iesit la pensie va multumesc.
Si eu sunt tot functionar public si inteleg prin "alte sarcini date de superiorul ierarhic" doar acele sarcini care corespund specialitatii pe care o avem , ar fi culmea sa-mi de-a de exemplu sa fac treaba unui jurist sau unui colge de la urbanism - cand eu sunt contabil si lucrez la contabilitate-.Pot fi tot felul de sarcini care ar putea interveni pe parcurs si nu au fost incluse in fisa postului, dar care pot fi indeplinite de un contabil.
daca in organigrama exista postul de inspector ,fiind vacant intrucat a iesit la pensie colega si eu am terminat facultatea de administratie publica pot sa fiu transferata pe postul ei fara sa mai dau examen,intrucat corespunde si pregatirea si functia publica de executie . va multumesc
Maria45 a scris:

daca in organigrama exista postul de inspector ,fiind vacant intrucat a iesit la pensie colega si eu am terminat facultatea de administratie publica pot sa fiu transferata pe postul ei fara sa mai dau examen,intrucat corespunde si pregatirea si functia publica de executie . va multumesc

legea nr.188/1999
"ART. 91
(1) Mutarea pe o altă funcţie publică din cadrul autorităţii sau instituţiei publice poate fi definitivă sau temporară.
(2) Mutarea definitivă pe o altă funcţie publică vacantă poate avea loc în următoarele situaţii:
a) când se dispune de către conducătorul autorităţii sau instituţiei publice în care îşi desfăşoară activitatea funcţionarul public, pe o funcţie publică vacantă echivalentă, de aceeaşi categorie sau de nivel inferior pentru care sunt îndeplinite condiţiile de studii şi de vechime în specialitatea studiilor prevăzute în fişa postului. În acest caz este necesar acordul scris al funcţionarului public;
b) la solicitarea justificată a funcţionarului public, cu aprobarea conducătorului autorităţii sau instituţiei publice, pe o funcţie publică vacantă echivalentă, de aceeaşi categorie sau de nivel inferior pentru care sunt îndeplinite condiţiile de studii şi de vechime în specialitatea studiilor prevăzute în fişa postului;
c) în alte situaţii prevăzute de dispoziţiile legale.
(3) În cazul înalţilor funcţionari publici, mutarea definitivă se poate dispune de persoana care are competenţa legală de numire în funcţia publică, la solicitarea justificată a înaltului funcţionar public şi cu aprobarea conducătorului autorităţii sau instituţiei publice în care se găseşte funcţia publică vacantă pe care urmează a fi mutat definitiv, cu îndeplinirea condiţiilor de studii şi de vechime în specialitatea studiilor prevăzute pentru funcţia publică respectivă.
(4) Mutarea temporară pe o altă funcţie publică se dispune motivat, în interesul autorităţii sau instituţiei publice, de către conducătorul autorităţii sau instituţiei publice, pe o perioadă de maximum 6 luni într-un an calendaristic, cu respectarea pregătirii profesionale şi a salariului pe care îl are funcţionarul public.
(5) Mutarea temporară sau definitivă pe o altă funcţie publică vacantă poate fi solicitată de funcţionarul public în cazul în care starea sănătăţii, dovedită cu certificat medical, nu îi mai permite desfăşurarea activităţii în acel compartiment. Mutarea se poate face pe o funcţie publică pentru care funcţionarul public îndeplineşte condiţiile de studii şi vechime în specialitatea studiilor şi dacă funcţionarul public în cauză este apt profesional să îndeplinească noile atribuţii care îi revin.
(6) Dacă mutarea se dispune în altă localitate, funcţionarul public beneficiază de drepturile prevăzute la art. 90 alin. (3).
(7) Funcţionarul public poate refuza mutarea în cadrul altei structuri a autorităţii sau instituţiei publice în altă localitate, dacă se află în una dintre situaţiile prevăzute la art. 89 alin. (3)."
Daca indepliniti conditiile de studii ,si de vechime in specialitatea studiilor...se poate. Daca insa, sunteti fct public de cls. III sau cls. II, si credeti ca, in urma absolvirii studiilor superioare, puteti fi mutata pe o fct publica de cls. I,, nu se poate, decat prin concurs de recrutare, sau dupa caz, promovare. :)
da sunt functionar public,referent clsIII grad profesional superior si am terminat fac in anul 2009 si asi dorisa stiu cum se face promovarea in clasa I ce grad?si ce treapta daca am o vechime in campul muncii de 28 ani..mai trebuie si avizul ANFP
Ultima modificare: Miercuri, 3 Martie 2010
PETRE MIHAI, utilizator
PETRE MIHAI a scris:

da sunt functionar public,referent clsIII grad profesional superior si am terminat fac in anul 2009 si asi dorisa stiu cum se face promovarea in clasa I ce grad?si ce treapta daca am o vechime in campul muncii de 28 ani..mai trebuie si avizul ANFP

legea nr.188/1999
" ART. 68
(1) În urma dobândirii unei diplome de studii de nivel superior, funcţionarii publici de execuţie au dreptul de a participa la examenul organizat pentru ocuparea unei funcţii publice într-o clasă superioară celei în care sunt încadraţi, dacă studiile absolvite sunt în specialitatea în care îşi desfăşoară activitatea sau dacă autoritatea ori instituţia publică apreciază că studiile absolvite sunt utile pentru desfăşurarea activităţii."
deci, aveti dreptul sa participati la examenul de promovare in functia publica de referent de specilitate ( cls.II) si nu intr-o fct. publica din cls.I Sigur, daca studiile absolvite sunt in specialitatea in care va desfasurati activitatea, sau se apreciaza utile pentru desfasurarea activitatii. Campul muncii, va foloseste la vechime si la stabilirea altor drepturi, nu la a dribla legea. :)

Alte discuții în legătură

Delegare atributii functie conducere alexandru2004 alexandru2004 In anul 1997 am absolvit Colegiul administratie locala /secretariat ( SSD) angajandu-ma la Primarie in fct. de ref. de specialitate in cadrul compartimentului ... (vezi toată discuția)
Schimbarea functiei unui functionar public ContSters278216 ContSters278216 Buna ziua, sunt functionar public la o comuna, am avut promovare in functie in luna februarie 2013 cu f.b., calificativul in ultimii 2 ani f.b. nu am fost ... (vezi toată discuția)
Angajari - functionar public danaoli danaoli Sunt angajata la primarie de 5 ani pe post de inspector protectie civila dar prin dispozitia primarului am in atributii tot ce tine de asistenta sociala.Am ... (vezi toată discuția)