dandanaua a scris:
Iar daca cineva o sa invoce interesul meu personal, al sotului-avocat, in aceasta cauza, va trebui sa-l si dovedeasca, nu?
Si!?
Si clientul sot ar putea sa spuna: multumesc, dar singurul pe care ar putea sa-l arda grija sunt eu... (nu e adversarul meu in pozitia de a putea sa invoce o eventuala prejudiciere a intereselor mele).
Are sens sa vorbim despre interesul personal al avocatului intr-o cauza atunci cand acest interes nu ar fi tocmai in concordanta cu cel al clientului caz in care ar exista riscul prejudicierii intereselor acestuia din urma.
@Andrei T
Motivatiile pentru care un avocat poate apara uneori gratis sunt multiple.
Nu e deloc un motiv de lauda, dar, daca-mi amintesc bine, cred ca am facut-o odata din pur ...orgoliu.
M-am nimerit odata intr-o cearta dintre doi vecini. El din lumea noastra... juridica, ea o amarata vai de capul ei. La un moment dat domnul a avut nefericita inspiratie sa-mi amintesca ca pot sa-i tin partea doamnei pe scara blocului, dar nu si la instanta unde urma sa se judece recursul ei (pentru ca eram la inceputul profesiei si n-aveam dreptul sa pun concluzii)
Zau!? zisei eu. Ei bine, retineti ca doamna tocmai si-a luat un avocat pe gratis care sa va arate cat de bine stie sa ...scrie ceea ce n-ar putea sa sustina. Si chiar a aflat.