avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Proiect de lege cum comentati?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Proiect de lege cum comentati?

[ link extern ]

[ link extern ]

si legea ghiseului unic la MF

[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 24 Februarie 2010
ccfccf, utilizator
Cel mai recent răspuns: MALAMUT , Consultant fiscal 19:40, 14 Martie 2010
va multumesc pt lectia data. am avut ce invata. am in plan sa ader la unul din aceste organisme profesionale . totusi , mi se parea suficient ca o persoana cu studii superioare economice sa poata fi capabila sa intocmeasca si sa-si asume raspunderea pt tinerea evidentei contabile a unei firme mici in situatia ,prevazuta de lege, de altfel, in care este salariata (chiar si cu fractiune de norma) a acelei firme . am un exemplu sa va dau :in urma cu 6 ani cand m-am angajat la institutia la care sunt economist , contabilitatea era tinuta de o firma membra CECCAR, printr-un contract de prestari de servicii. nu va mai spun cate demersuri am facut si timp si drumuri pt remedierea greselilor din contabilitate .acum totul este ca la carte , controalele au avut numai cuvinte de lauda. si inca ceva : am ajutat o firma la esalonarea datoriilor provenind din majorari de intarziere pe vremea cand eram contabil cu 3 luni cursuri de calificare, de s-au mirat si inspectorii care au stat in control 3 saptamani,doar vor gasi ceva in neregula.

"A fost o vreme cand contabilitatea era ca fotbalul si politica : toata lumea se pricepea la ea." nu era asa . te executa , de nu te vedeai.

oricum, fie vorba intre noi, tot eu le fac, dar le va semna altcineva.

cred ca e suficient si nu sunt dispusa sa continui polemica deoarece nu am castig de cauza.
va multumesc pt intelegere si mult succes in continure.
cu stima, vidiva
Poate ar fi asa daca un economist, sau un inginer, ar adera la un singur organism profesional. Dar atata timp cat acel "profesionist" rastoarna geanta de parafe si intreaba: ce doriti? experitza contabila? consultanta fiscala? audit? evaluare? lichidare? nicio problema!... lucrurile devin caraghioase... ca si acel "profesionist" si organismele- corpurile din care face parte. Ca si cum un medic ar scoate pe masa n parafe de "specialist", in toate domeniile. Sau un sportiv, cum spuneti, legitimat la n cluburi in n sporturi. Nu acesta este profesionistul!
malamut a scris:


CECCAR-ul este doar un alt organism de colectat "taxe", nu se pot impune atunci cand apar aberatii legislative, nu isi sprijina membri cu nimic.




Absolut de acord. Si cu o origine cat se poate de dubioasa.
[ link extern ]
Mi se pare un abuz din partea legiuitorilor(?) aceasta modificare a legii contabilitatii,chiar un atentat la meseria de economist.Pai,de aia facem facultate si avem diploma pe care scrie ''economist'',ca sa facem contabilitate unde vrem si unde putem.Daca dorim altceva,de exemplu sa facem expertize in situatii de litigii,ne facem experti contabili,daca vrem sa lucram la firme de consultanta,ne facem consultanti,etc,si devenim membri CECAR,dar asta nu inseamna ca trebuie ingradit dreptul omului de a-si exercita meseria,doar pentru ca nu este membru cecar.De asemenea,mi se pare o imixtiune in bucataria interna a firmelor,care in functie de volumul de activitate au sau nu 1 sau mai multi economisti,angajati cu norma intreaga sau cat e nevoie si care vor fi obligati sa incheie contracte cu firme acreditate de cecar.Nu mi se pare normal,ca multe alte aberatii,dar cred ca ar trebui sa facem ceva,nu stiu ce,poate o scrisoare deschisa la ANAF,sau la cecar,prin care sa ne exprimam nemultumirea.Poate si la Avocatul poporului.Sa nu mai stam si sa acceptam orice ni se baga pe gat!
Florinsavu,chiar m-ai facut sa zambesc,adica cum un economist care are vechime nu lucreaza profesionist?Doamne,mare-i gradina!Adica,eu care fac de 15 ani contabilitate,nu lucrezprofesionis?Pai,cum ti-ai dat seama?Crezi ca ma poti compara cu un ceccar-ist cu 2-3 ani vechime?Nu stiu unde lucrezi,dar eu am lucrat cu zeci de oameni,care mai tineri,care mai cu experienta,si crede-ma e mare diferenta intre ei,cei dintai nu au viziunea de ansamblu a problemelor,pe care o vor capata in timp,bineinteles.
Ideea e ca personal,nu am nevoie de ceccaristi,sa-mi intocmeasca sau vizeze situatiile contabile,atat timp cat asta este meseria mea,pe care o fac foarte bine.Daca o sa am nevoie sa apelez la serviciile lor o voi face,daca nu ,nu.Inca odata,este un atentat la meseria de economist,eu as desfiinta CECCAR-ul daca as putea, caci nu am simtit sprijin nici macar odata din partea acestui organism??,la cate aberatii fiscale si financiar-contabile au iesit pe piata.

Alte discuții în legătură

Expert contabil cretziella cretziella de 2 ani tin contabilitatea catorva societati avand la baza un cur s de contabilitate(tot de la nir la bilant). anul acesta am absolvit finante banci. ma ... (vezi toată discuția)
Certificare declaratii Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Dragi colegi ce parere aveti? 2014-02-22 | Comunicat de presă-Ministerul de Finante \\"Începând cu data de 1 ianuarie 2014, ca urmare a încetarii ... (vezi toată discuția)
Contabilitate primara AvaSquare Consult Srl AvaSquare Consult Srl Ma poate ajuta cineva, pe acest cod caen 7022-Consultanta si management in afaceri, se poate face contabilitate primara? aveti idee cum arata contractul de ... (vezi toată discuția)