avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Banca vrea sa execute si apartamentele construite ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Banca vrea sa execute si apartamentele construite peste imobilul ipotecat

Am un teren pe care se afla o constructie compusa din 3 apartamente. Acest imobil l-am pus garantie pt un credit bancar. Ulterior am obtinut o autorizatie de supraetajare pe care am executat-o, apartamentele rezultate vanzandu-le prin promisiuni de vanzare-cumparare, cumparatori mutandu-se in ele. Banca nu mi-a instituit interdictie de construire si nici nu mi-a impus in contractul de credit sa cesionez autorizatia de constructie. in cazul in care ajung in executare silita cumparatorii vor putea cere validarea promisiunilor de vanzare cu servitute asupra terenului(cu plata unei sume pt servitute eventual)? Mentionez ca am adus imbunatatiri imobilelor puse in garantie.
Banca nu a facut evidentierea si nici dezmembrarea imobilului pe apartamente. Poate sa faca publicatie de vanzare pe apartamente?
Executorul bancar poate sa faca publicatie de vanzare pe apartamentelor neinscrise in cartea funciara; nu cred ca va exista un cumparator (va renunta dupa ce se va informa la cate riscuri este expus: sa nu intre in posesie, sa fie purtat in procese o perioada lunga de timp, sa fie demolat...)
Va rog sa imi spuneti daca o banca poate lua ipoteca un imobil aflat in litigiu. Vamultumesc
Bineinteles ca poate, si daca procesul nu era notat in CF, chiar daca se pierde procesul ipoteca este opozabila dobanditorului ulterior al imobilului.
Desigur ca se poate !
Ultima modificare: Miercuri, 8 Decembrie 2010
PFA NECSA IOAN , Evaluator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Construire de apartamente pe imobil ipotecat necsu necsu Am un teren pe care se afla o constructie compusa din 3 apartamente. Acest imobil l-am pus garantie pt un credit bancar. Ulterior am obtinut o autorizatie de ... (vezi toată discuția)
Construire de apartamente pe imobil ipotecat necsu necsu Am un teren pe care se afla o constructie compusa din 3 apartamente. Acest imobil l-am pus garantie pt un credit bancar. Ulterior am obtinut o autorizatie de ... (vezi toată discuția)
Licitatie imobil pe teren ipotecat matrix73 matrix73 AM ipotecat un teren la banca. Inainte de obtinerea creditului am depus documentatia la primarie pt construirea unui imobil cu mai multe apartamente pt care mi ... (vezi toată discuția)