avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Cariera de procuror sau judecator,cariera de magistrat
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Cariera de procuror sau judecator,cariera de magistrat

Dragi colegi haideti am si eu o intrebare al d-voastra cum poti sa te schimbi din procuror in judecator ?si care ar fi activitatile principale la inm sau mai bine zis materiile principale care te formeaza cu adevarat in cariera....am invatat la osj in anul 1 dar totusi nu mi-e clar...una scrie in carte si alta banuiesc ca e in practica si la inm....cam ce se face acolo ??? :D :D :Dsunt student in anul 2 :)nu unul foarte bun sunt mediu....:">:">:">:D:D:D
Cel mai recent răspuns: Executron , utilizator 02:10, 13 Iunie 2010
lenia a scris:

Crezi oare ca umbla cainii cu colacii in coada in alta tara?
Sau ca-ti ofera careva vreun post bine platit si fara stres oriunde in lumea asta indiferent de domeniu?
Esti visator, dar ai timp sa te trezesti la realitate pana termini facultatea.



Nu umbla cainiI cu covrigi in coada in alta tara, dar nici nu se compara cu tari ca Australia. Uita-te la sistemul medical, la noi mori in spital e strigator la cer ce se intampla, drumuri nu avem, structura etnica se va modifica in 30 de ani atat de profund incat o sa scriem Romania cu 2 r. In fine....in alta tara copilul tau va putea sa benificieze de un sistem de invatamant performant. Tot ce doresc e sa traiesc decent. Crezi ca se merita sa stai in RO? Eu zic ca nu prea.
Lasand predictiile deoparte si revenind la titlul subiectului, sa ne gandim la prezent, la cum decurg cursurile la INM, daca e vreun auditor de justitie pe forum dispus sa ne informeze si pe noi cum este la aceste cursuri sau cum spunea cineva pe-aici, cam ce se face acolo,cum sunt profesorii, i-am fi profund recunoscatori. :)
Asa ne-am putea forma o imagine asupra acestei profesii juridice, a carierei de magistrat.
Se pare ca nu e nimeni care sa ne lumineze si pe noi cu niste informatii din interior, in mod direct sau indirect, ori niste indicii cel putin. Schade! :(

Eu inca mai sper in bunavointa unor colegi de a ne furniza niscaiva informatii. :)
Ayaz a scris:

Lasand predictiile deoparte si revenind la titlul subiectului, sa ne gandim la prezent, la cum decurg cursurile la INM, daca e vreun auditor de justitie pe forum dispus sa ne informeze si pe noi cum este la aceste cursuri sau cum spunea cineva pe-aici, cam ce se face acolo,cum sunt profesorii, i-am fi profund recunoscatori. :)
Asa ne-am putea forma o imagine asupra acestei profesii juridice, a carierei de magistrat.


Salut!
Eu termin acum INM-ul, in mai, dar parerea mea e destul de subiectiva. Informatii despre materii, cursuri si proiecte gasesti pe site-ul inm-ului, la programe ptr. formare initiala. Per total, eu una sunt cam dezamagita de inm, aveam alte sperante si asteptari. Ideea e ca se fac ft. multe materii( cele de admitere+cedo, comunitar, familiei, comercial, administrativ, etica si deontologie, metodologia actului de justitie, lb straina, info, plus altele), care te supraincarca inutil.Daca in teorie totul suna bine, in practica e cam aiurea. Sem. ( tin cam 2 ore20 ) sunt utile la materiile importante, ptr. ca aprofundezi niste lucruri și le intelegi altfel, iar formatorii sunt, in mare parte, profesionisti super ok, oameni de la care ai ce invata din toate punctele de vedere. Cursurile sunt scurte, de vreo 50 de minute, iar interesante mi s-au parut cele ale lui Streteanu- penal si Boroi - civil. Se discuta chestii de interpretare, opinii, nu se mai preda.
În rest, se pompeaza cedo si comunitar la greu, iar faza e ca au mai multe pretentii cei de la comunitar sau alte materii mai putin importante (engleza, metodologie) decat cei de la civil sau penal.
Sunt 12 grupe, care au formatori diferiti si, în consecinta, difera, destul de mult,ce se face de la grupa la grupa. La noi, s-a ajuns intr-un punct in care formatorii de penal sau civil ne intelegeau si nu ne mai dadeau teme, pentru ca eram supraincarcati de teme si lucrari la engleza, metodologie si citit hotarari netraduse la comunitar. :(
Rezultatul, cel putin la mine, e ca stiu mai putina teorie decat atunci cand am intrat. Am invatat, intre timp, sa fac niste acte si am capatat o viziune de ansamblu asupra lucrurilor.
In anul doi faci practica la instante sau parchete. Aici depinde de tine cat de mult te implici si mai conteaza mult cine se ocupa de tine. Eu am avut ghinion, mi-am dat seama ca nu am de la cine invata, nu mai comentez de ce...
In concluzie, conteaza ft. mult de tine modul in care te pregatesti . Spor tuturor la inv!
Multumim din inima, amy22, informatiile furnizate de tine sunt pretioase, cel putin pt mine; te-as ruga sa-mi ierti indrazneala insa as dori sa mai intreb daca examenele de an sunt foarte grele sau le poti face fata daca , bineinteles, iti dai silinta, nu de alta, dar am inteles ca daca nu le treci platesti scolarizarea si toata bursa primita.
Apropo, cat e bursa?

Iti doresc multa bafta in continuare si succes in cariera! :luck:

Alte discuții în legătură

Examen inm AndreeaAnda AndreeaAnda Bună ziua! Am câteva întrebări care vreau să vi le adresez, întrebări despre examenul INM. 1. \\"În traducere liberă\\", să zic aşa, ce înseamnă ... (vezi toată discuția)
Intrebare legata de facultatea de drept Arawes Arawes Daca aleg o Facultate privata (gen Danubius) am toate posibilitatile oferite absolventilor unei Facultati de stat ? Exista impedimente legale sau ramuri ... (vezi toată discuția)
Procuror criminalist andreea_elena19 andreea_elena19 Buna ziua, as dori sa aflu si eu mai multe informatii in legatura cu meseria de procuror criminalist, anume in ce consta, ce studii trebuie sa urmezi ca sa ... (vezi toată discuția)