avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Cariera de procuror sau judecator,cariera de magistrat
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Cariera de procuror sau judecator,cariera de magistrat

Dragi colegi haideti am si eu o intrebare al d-voastra cum poti sa te schimbi din procuror in judecator ?si care ar fi activitatile principale la inm sau mai bine zis materiile principale care te formeaza cu adevarat in cariera....am invatat la osj in anul 1 dar totusi nu mi-e clar...una scrie in carte si alta banuiesc ca e in practica si la inm....cam ce se face acolo ??? :D :D :Dsunt student in anul 2 :)nu unul foarte bun sunt mediu....:">:">:">:D:D:D
Cel mai recent răspuns: Executron , utilizator 02:10, 13 Iunie 2010
Cu placere! Examenele nu sunt foarte simple, dar nici de netrecut. La multe examene te lasa cu toate materialele posibile, iar la restul cu legislatie si coduri. Jalea mare e la timp si bareme. Si aici depinde de la catedra la catedra. In plus, nota de la ex din vara=50%, nota de la seminar e tot atat, iar apoi se face media. Deci nu se pune problema sa nu ai note de trecere, iar mediile sunt mari.
Bursa anul 1- cred ca acum in jur de 15.mil, iar anul 2 - 16.5 net. Se punea problema sa se modifice ca urmare a intrarii in vigoare a legii unice, dar pana acum nimic.
Ultima modificare: Marți, 4 Mai 2010
amy22, utilizator
Inca odata iti multumesc frumos pt amabilitatea de a-mi raspunde, mi-a venit inima la loc. Precum se intelege, doresc sa dau si eu acest examen la INM si sunt interesata in mod direct; si mai sper sa-l si iau. :D

O seara buna! :)
Sunt si eu curios cand te decizi asupra "specializarii" tale ca magistrat.

Am inteles ca in anul II la INM te specializezi pe procuror/judecator, dar "nisa" pe care ti-o alegi?

De exemplu pe mine m-ar interesa judecator pe civil/comercial... Acest lucru aleg in functie de repartizarea finala la admiterea in magistratura?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Examen inm AndreeaAnda AndreeaAnda Bună ziua! Am câteva întrebări care vreau să vi le adresez, întrebări despre examenul INM. 1. \\"În traducere liberă\\", să zic aşa, ce înseamnă ... (vezi toată discuția)
Intrebare legata de facultatea de drept Arawes Arawes Daca aleg o Facultate privata (gen Danubius) am toate posibilitatile oferite absolventilor unei Facultati de stat ? Exista impedimente legale sau ramuri ... (vezi toată discuția)
Procuror criminalist andreea_elena19 andreea_elena19 Buna ziua, as dori sa aflu si eu mai multe informatii in legatura cu meseria de procuror criminalist, anume in ce consta, ce studii trebuie sa urmezi ca sa ... (vezi toată discuția)