intrucit mi-a fost un mesaj pt "atac la persoana" si nu a fost editat, pastrindu-se ceea ce era de pastrat, revin cu clarificari.
@cora2006 ... ati scris
O hotarare judecatoreasca pronuntata in speta mentionata de mine mai sus nu putea sa constate nelegalitatea unui act normativ, aceasta constatand doar ca hotararea Adunarii generale a proprietarilor stabilita in aplicarea Ordinului 255 ar fi fost legala, acest lucru tine de practica neunitara a instantelor si de interpretarea legii
nu am scris niciodata ca
instanta a contestat legalitatea unui act normativ, ci ca
a luat o hotarire care ar trebui sa fie considerata legala pina la stabilirea contrariului intr-o instanta superioara. iar pentru aceasta aveti calea recursului. legea 230 prevede ca o decizie a adunarii generale sau a comitetului executiv, constestata in tribunal (ca fiind ilegala) de catre un proprietar in baza legii 230/2007,
este considerata legala si isi produce efectele pina cind instanta da o decizie definitiva si irevocabila in favoarea proprietarului.
@cavallis
in mesajul sters (si nu numai) am specificat clar .... ca sint de acord ca sa platesc o cota parte din pierderile din subsol si incalzirea spatiilor comune, insa nu si pentru tevile care-mi strabat apartamentul si pe care le-am izolat, pentru ca nu ma ajuta deloc la incalzirea camerelor, cu atit mai mult cu cit sint si din polipropilena, acestea avind un coeficient de convectie termica infim fata de cele metalice, deci cu degajare mica de caldura.
in speta de mai sus, utilizatorul a scris ca are tevile izolate si nu exista spatii comune care sa fie incalzite. in ceea ce priveste tevile din subsol, legea 230/2007 obliga asociatiile sa ia masuri pentru imbunatatirea eficientei energetice a blocului, una dintre masuri fiind tocmai IZOLAREA TEVILOR DIN SUBSOL. cite dintre blocuri credeti ca au facut acest lucru, inclusiv dintre cele "reabilitate termic", majoritatea facind doar izolarea termica a anvelopei blocului (acesta este termenul generic dat de inginerii constructori pentru exteriorul blocului ... anvelopa), "uitind ca reabilitarea termica inseamna si inlocuirea instalatiei de incalzire si apa calda si izolarea tevilor din subsol
dealtfel, ordinul 233 prevedea ca acei proprietari care-si izoleaza tevile din apartament sa fie scutiti de la cota aferenta acestora, nu insa si a partilor comune din subsol si consumul energetic al caloriferelor din spatiile comune (birouri, casa scarii, spalatorie, uscatorie, casa liftului), acea decizie fiind considerata legala la momentul respectiv. in temeiul acestui ordin, multi detinatori de CT au purces la izolarea termica a tevilor din apartament, fiind scutiti de la acea cota. ulterior, ordinul 255 a anulat aceasta decizie, acestia intrind in ilegalitate. din punctul meu de vedere, acest ultim ordin este o ilegalitate si un abuz intrucit acei oameni au investit niste bani pentru a fi scutiti de o plata a unui serviciu de care nu au nevoie, in baza unui act normativ, ulterior venind un alt act normativ care anuleaza pe precedentul in aceasta privinta.
cit priveste apartamentul in care stau, acesta a fost de la bun inceput cumparat de ai mei si nu au stat niciodata cu chirie
cit priveste datul banilor din buzunar, sa stiti ca nu am arici la buzunar ... atita timp cit ma folosesc de un serviciu mi se pare normal sa platesc pentru asta. insa centrala termica nu mi-am pus-o ca sa ma dau mare sau ca ma dadeau banii pe afara. am montat-o din cauza ca aveam caldura mult prea multa atunci cind nu trebuia si deloc atunci cind trebuia. in afara de asta, cind mi-era lumea mai draga si ajungeam seara acasa cu gindul ca sar in dus, apa era oprita din cauza avariilor de la radet. asta ca sa nu mai spun ca, desi stau la etajul 1, cind aveam nevoie dimineata de apa calda la prima ora, ea imi venea dupa 1/2 de ora dar plateam apa rece la pret de apa calda. mi-e si frica sa ma gindesc ce era in sufletul celor de la etajul 10 care se trezeau mai devreme decit mine. de asta spuneam ca nu-mi place sa platesc pentru ceea ce nu folosesc ... consum si platesc apa rece ca apa rece (nu ca apa calda), imi dau drumul la caldura cind am nevoie (nu dupa o saptamina de inghetat in casa, pina se decide radet a da drumul la caldura), opresc caldura atunci cind este cald afara. iar traiul in comun nu inseamna sa platesc aiurea niste pierderi energetice. la fel cum orice om cu scun la cap si-a schimbat vechea dacia in care pompa bani cu nemiluita si si-a luat o masina noua in care nu a mai bagat bani in piese, ca-n batrina rablagita