buna seara!
am si eu o intrebare, in ce lege gasesc faptul ca trebuie sa fie macar o zi diferenta intre data la care mi se comunica ca incepe preavizul si data din care intra in vigoare? ca mie mi-au comunicat in aceeasi zi de cand s-a si scurs preavizul... si mai am o intrebare .. daca a adus o alta persoana in locul meu, si l-a incadrat sub o alta denumire dar face ce faceam eu la munca plus alte lucruri, cum pot sa demonstrez in instanta ca doar denumirea postului e schimbata?? please help me
am sa le trimit cerere de acordare a drepturilor, insa nu as vrea sa astept 15 zile pentru a primi raspuns de la ei.. findca am pus pbema acestor salarii compensatorii si mi-a spus ca numai la concedieri colective se acorda.. din motivul acesta as fi vrut sa aflu raspunsul la intrebarile de mai sus...
multumesc
Buna seara!
Cum pot sa atrag nulitatea unei decizii si sa ma reangajeze la locul de munca? Mentionez ca decizia este cea de mai jos Ce criterii nu sun respectate in decizia de mai jos???
DECIZIE
NR.769/09.03.2010
S.C.BUCOVINA TRANSPORT SA , prin reprezentantul legal dl.Mihai Dugaescu-director general,
Avand in vedere art. 65 alin. 1 din Codul Muncii, respectiv "'Concedierea pentru motive care nu tin de persoana salariatului reprezinta incetarea contractului individual de munca, determinata de desfiintarea locului de munca ocupat de salariat ca urmare a dificultatilor economice, a transformarilor tehnologice sau a reorganizarii activitatii", precum si instiintarea de preaviz nr.274/05.02.2010.
In conformitate cu dispozitiile Legii nr.31/ 1990, republicata,
DECIDE
Art.1 Incepand cu data de 05.03.2010 inceteaza contractul
individual de munca al salariatei LAZAR MIHAELA avand functia de operator-facturare, in conformitate cu art 65 alin.1. din Codul Muncii.
Art.2 In conformitate cu art 73 alin.1 din Codul Muncii s-a aacordat preavizul legal de 20 de zile lucratoare incepand cu data de 05.02.2010
Art. 3 Cu drept de contestatie in termen de 30 de zile de la comunicare la Tribunal- sectia litigii de munca.
Art 4.Prezenta decizie a fost intocmita in 3 exemplare : un exemplar pentru salariat, en exemplar pentru inregistare la ITM DOLJ si un exemplar pentru evidenta societatii.
DIRECTORUL GENERAL,
MIHAI IOSIFESCU.
Va rog mult, daca puteti sa mi spuneti ce anume nu s-a respectat in formularea corecta a unei decizii, si unde pot gasi si eu informatiile astea?
Multumesc anticipat
Lipsesc motivele care au dus la emiterea acestei decizii. Motivele care determină concedierea trebuie menţionate expres în cuprinsul deciziei de concediere- art.74 C.mun.
Multumesc pentru raspuns!!
Am si eu o intrebare!!!
1) Mailurile fac dovada unei probe in instanta?? Vreau sa dovedesc in instanta ca concedierea este una nelegala, in urma unui mail pe care l-am dat sa mi mareasca salariul fiindca faceam ore suplimentare, si la care mi au dat mail cu raspuns in aceeasi zi de desfiintare a postului... sunt bune mailurile respective sa dovedesc asta?
2) cu art 101 din codul de procedura civila pot arata faptul ca e ilegala inceperea preavizului din aceeasi zi in care mi s-a comunicat?( prin mail. de altfel) astfel sa dobandesc nulitate a deciziei?
3) daca martorul nu vrea sa mi dea adresa lui de acasa, o pot trece pe cea de la servici??
4) pot sa atac angajatorul si pt faptul ca nu a cerut de la mine, pe perioada angajarii, certificat medical? fiindca mi-e teama sa nu invoce el lucrul acesta in speranta de a obtine nulitatea cim ului? cu toate ca e de datoria lui sa mi ceara orice act medical sau de orice natura..
5) pot de asemenea sa atac faptul ca nu mi s-a dat fisa postului pe perioada angajarii??
Multumesc anticipat, in speranta ca voi primi niste raspunsuri la intrebarile de mai sus.
Neacordare preaviz
Lipi
In CCM incheiat la nivel de unitate exista o prevedere conform careia, in cazul unei concedieri individuale pentru motive care NU tin de persoana salariatului, ... (vezi toată discuția)
Concedierea individuala
bvr
Buna dimineata!
Stimati colegi,
Ma puteti ajuta , va rog, cu cateva informatii legate de concedierea individuala conform articolului 65 aliniatul 1 din ... (vezi toată discuția)
Somaj
mihalinatt
Cu ce articol trebuie incheiata cartea de munca pentru a putea beneficia de somaj?
Ce pasi trebuie urmati a.i. sa nu se comita greseli.
Multumesc (vezi toată discuția)