buna seara!
am si eu o intrebare, in ce lege gasesc faptul ca trebuie sa fie macar o zi diferenta intre data la care mi se comunica ca incepe preavizul si data din care intra in vigoare? ca mie mi-au comunicat in aceeasi zi de cand s-a si scurs preavizul... si mai am o intrebare .. daca a adus o alta persoana in locul meu, si l-a incadrat sub o alta denumire dar face ce faceam eu la munca plus alte lucruri, cum pot sa demonstrez in instanta ca doar denumirea postului e schimbata?? please help me
Buna ziua!
Revin din nou cu intrebari la dvs, daca puteti sa imi oferiti un raspuns:
1) vreau sa contest decizia in instanta, si de asemenea vreau sa primesc si salariile compensatorii, trebuie sa fac doua actiuni in instanta? una pt fiecare??
2) care este art de lege car arata ca nu este voie sa angajeze pe nimeni, cand e vb de desfiintarea locului de munca?
3) daca au angajat pe alta persoana in locul meu, doar ca i s-a schimbat denumirea de incadrare, dar face acelasi lucru pe care il faceam eu si poate si altele, cum pot demonstra acest lurcu in instanta? este vreun art de lege care sa ma ajute? sa cer instantei sa aduca fisa mea de post si a celui nou angajat?
1. Decizia de concediere se contesta in instanta in termen de 30 de zile de la data comunicarii acesteia ... se poate face o singura actiune cu mai multe capete de cerere.
2. Art.72 C.mun. care este aplicabil numai in situatia concedierilor colective.
3. Din punctul meu de vedere, concedierea este nelegala daca au fost angajate alte persoane având aceleaşi atribuţii cu ale salariatului concediat.
Neacordare preaviz
Lipi
In CCM incheiat la nivel de unitate exista o prevedere conform careia, in cazul unei concedieri individuale pentru motive care NU tin de persoana salariatului, ... (vezi toată discuția)
Concedierea individuala
bvr
Buna dimineata!
Stimati colegi,
Ma puteti ajuta , va rog, cu cateva informatii legate de concedierea individuala conform articolului 65 aliniatul 1 din ... (vezi toată discuția)
Somaj
mihalinatt
Cu ce articol trebuie incheiata cartea de munca pentru a putea beneficia de somaj?
Ce pasi trebuie urmati a.i. sa nu se comita greseli.
Multumesc (vezi toată discuția)