Buna seara,
Spuneti-mi va rog, daca am o functie (de casier) la o societate si (avand "Dreptul" terminat), vreau sa cumulez cu functia de consilier juridic. Se poate sau nu ?
In legea 514 se vorbeste de incompatibilitatea profesiei cu alte protesii!! ( ex economist).
Ce parere aveti daca in lege s-ar fi stipulat "cu alte functii"? Pentru ca intre cele doua eu vad o diferenta - profesia este pregatirea obtinuta prin studii superioare, iar functia este doar o pozitie intr-o organigrama (director general, director executiv, etc).
In acest caz cum s-ar pune problema?
Trebuie facuta o diferenta intre profesie/meserie si ocupatie/functie deoarece doar daca o persoana este incadrata, ipotetic vorbind, economist, ca profesie, iar ca functie este trecut in fisa postului tot ca economist putem vorbi de o incompatibilitate stricto sensu . In conditiile in care persoana in cauza are ocupatia de casier, foarte posibil cu studii medii, nu vad nicio problema pentru a fi incadrat cu norma partiala ca si consilier juridic, cu conditia de a fi licentiat in drept, de a nu nu aviza actele emise de casierie si de a nu reprezenta societatea in litigiile care izvorasc din activitatea pe care o depune la casierie . Legea interzice exercitarea profesiei de consilier juridic doar in acelasi timp cu alta profesie salarizata, fara sa faca nicio referire la ocupatie.
Va multumesc.
totusi, in cazul de fata, credeti ca se poate ca un consilier juridic sa evite in instanta un litigiu care sa nu aiba la baza un document contabil si cum in cazul de fata un casier incaseaza, face pp o dispozitie de plata/incasare, document care se inregistreaza in registrele contabile, care ulterior vor sta la baza litigiului.... nu prea vad cums a se poata evita situatia asta...